Перераховуєте кошти на ПДВ-рахунок: як сформувати платіжку без помилок

2156

Запитання

Які реквізити вказати у полях платіжної інструкції, якщо кошти перераховують з поточного рахунка платника на електронний рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ?

Відповідь

ПДВ: від азів до майстерності

У разі перерахування коштів з поточного рахунка платника на його електронний рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ (далі — СЕА ПДВ) у платіжній інструкції заповнюйте:

  • у полі «Отримувач» — назву платника;
  • у полі «Код» — податковий номер платника податку, за яким ведеться облік у органах контролю;
  • у полі «Банк отримувача» — «Казначейство України (ел. адм. подат.)»;
  • у полі «Рахунок отримувача» — номер електронного рахунка у системі електронного адміністрування ПДВ за стандартом IBAN.

Поле «Призначення платежу» такої платіжної інструкції заповнюйте з урахуванням вимог, установлених у розділі II Інструкції про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг, затвердженої постановою НБУ від 29.07.2022 № 163 (далі — Інструкція № 163).

Реквізит «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнюйте так, щоб отримувачу коштів отримав повну інформацію про платіж і документи, на підставі яких проводить платіжну операцію (п. 41 розд. ІІ Інструкції № 163).

У разі перерахування коштів з поточного рахунка на електронний рахунок у СЕА ПДВ у полі «Призначення платежу» друкуйте роз’яснювальну інформацію про призначення платежу в довільній формі. Наприклад: «перераховано з власного поточного рахунка на електронний рахунок».

За інформацією ДПС у Закарпатській області

 

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Податкова накладна

Обов’язок платників ПДВ вчасно реєструвати податкові накладні під час воєнного стану й надалі діє, попри всі перебої з електропостачанням. З актуальною формою податкової накладної та особливостями її складання допоможе ознайомитися роз’яснення експерта. У консультації знайдете зразки заповнення податкової накладної для типових ситуацій
308470

Календар бухгалтера 2024: травень

Цьогоріч травень також не святковий – через війну травневих свят немає. Однак розібратися й розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу – все одно потрібно. Допоможе вам у цьому виробничий календар на травень 2024, а сплатити податки – податковий календар на травень 2024. Вчасно подати податкову, фінансову та статистичну звітність допоможе бухгалтерський календар на травень 2024
27473

Роялті: визначення, облік, оподаткування

Роялті викликає труднощі в обліку для бухгалтерів. Розглянемо, які особливості обліку та оподаткування таких виплат, чим вирізняється роялті для податкових цілей, а також що саме слід врахувати у ліцензійному договорі, аби не було податкових проблем із роялті
28292

Довідники податкових пільг 2024

Податкова оприлюднила оновлений довідник податкових пільг станом на 27.03.2024 року. Там знайдете перелік пільг із податку на прибуток, оподаткування неприбуткових установ й організацій, плати за землю, ПДВ, державного мита тощо, а також визначено строки дії пільг
9607