Заява до ДПС перевищила ліміт у 5 МБ: як підтвердити неможливість сплати податків

576

Запитання

Як надіслати через Електронний кабінет платника податків заяву про відсутність можливості виконати податковий обов’язок разом з підтвердними документами, якщо розмір файлу у форматі pdf перевищує обмеження?

Відповідь

Головне для бухгалтера: зміни, що вплинуть на вашу роботу вже цього місяця

Під час воєнного стану платники податків, які не можуть виконати своїх податкових обов’язків, мають повідомити про це ДПС. При цьому слід керуватися Порядком підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених у підпункті 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (ПК), затвердженим наказом Мінфіну від 29.07.2022 № 225 (далі — Порядок).

«Цей Порядок розроблено… з метою тимчасового, на період до… скасування воєнного стану на території України, підтвердження платниками податків можливості чи неможливості своєчасного виконання податкового обов'язку щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, у тому числі звітності, передбаченої пунктом 46.2 статті 46 глави 2 розділу II Кодексу, реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних, розрахунків коригування, подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового тощо».

Із пункту 1 розділу I Порядку

Платники податків подають до ДПС заяву та документи:

  • в електронній формі — шляхом надсилання через Електронний кабінет,
  • або паперовій формі — шляхом подання до ДПС за місцем податкової адреси або будь-якого сервісного центру ДПС,
  • або надсилають поштою з повідомленням про вручення (п. 8 розд. ІІ Порядку).

Платник податків через режим «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету може надіслати до ДПС в електронному вигляді лист у форматі pdf загальним розміром до 5 МБ, який містить:

Якщо загальний розмір файлу в форматі pdf перевищує 5 МБ, відповідну інформацію можна надіслати послідовно, в одному часовому проміжку, частинами. Кожна з частин повинна містити реквізити заяви, до якої подають документи, і не перевищувати 5МБ.

За інформацією ДПС у Хмельницькій області

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21725

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2717

Форма № 4-ПН

Хто і коли повинен подавати Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», актуальний бланк і зразок форми № 4-ПН — у статті
7890