Заява до ДПС перевищила ліміт у 5 МБ: як підтвердити неможливість сплати податків

620

Запитання

Як надіслати через Електронний кабінет платника податків заяву про відсутність можливості виконати податковий обов’язок разом з підтвердними документами, якщо розмір файлу у форматі pdf перевищує обмеження?

Відповідь

Головне для бухгалтера: зміни, що вплинуть на вашу роботу вже цього місяця

Під час воєнного стану платники податків, які не можуть виконати своїх податкових обов’язків, мають повідомити про це ДПС. При цьому слід керуватися Порядком підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених у підпункті 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (ПК), затвердженим наказом Мінфіну від 29.07.2022 № 225 (далі — Порядок).

«Цей Порядок розроблено… з метою тимчасового, на період до… скасування воєнного стану на території України, підтвердження платниками податків можливості чи неможливості своєчасного виконання податкового обов'язку щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, у тому числі звітності, передбаченої пунктом 46.2 статті 46 глави 2 розділу II Кодексу, реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних, розрахунків коригування, подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового тощо».

Із пункту 1 розділу I Порядку

Платники податків подають до ДПС заяву та документи:

  • в електронній формі — шляхом надсилання через Електронний кабінет,
  • або паперовій формі — шляхом подання до ДПС за місцем податкової адреси або будь-якого сервісного центру ДПС,
  • або надсилають поштою з повідомленням про вручення (п. 8 розд. ІІ Порядку).

Платник податків через режим «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету може надіслати до ДПС в електронному вигляді лист у форматі pdf загальним розміром до 5 МБ, який містить:

Якщо загальний розмір файлу в форматі pdf перевищує 5 МБ, відповідну інформацію можна надіслати послідовно, в одному часовому проміжку, частинами. Кожна з частин повинна містити реквізити заяви, до якої подають документи, і не перевищувати 5МБ.

За інформацією ДПС у Хмельницькій області


Вебінар для бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Декларація збору за місця для паркування транспортних засобів: зразок

Хто сплачує збір за місця для паркування транспортних засобів, як розрахувати збір за місця для паркування транспортних засобів та його розмір, терміни декларування та сплати збору, розрахунок суми податкової пільги зі збору за місця для паркування, порядок заповнення декларації збору за місця для паркування зі зразками заповнення – у консультації
740

Неможливість виконувати податкові обов’язки – як підтвердити

Як підвередити неможливість виконувати свої податкові обов’язки під час війни, аби не було штрафів за невчасне декларування та несплату податків? Від Мінфіну вже вийшов відповідний Порядок. У статті розглянемо, які підстави він надає; які заяви, повідомлення та підтверджуючі документи для цього потрібні; коли та як їх подавати
17683

Календар бухгалтера 2024: серпень

Останній місяць літньої спеки. У серпні, як завжди, слід розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу. У цьому допоможе виробничий календар на серпень 2024, а сплатити податки – податковий календар на серпень 2024. Вчасно подати податкову, фінансову та статистичну звітність – у поміч Вам бухгалтерський календар на серпень 2024
23105