Реалізуєте через бджільницькі торговельно-заготівельні пункти продукти бджільництва: чи треба РРО/ПРРО

252

Запитання

Чи має право СГ здійснювати розрахунки без застосування РРО/ПРРО у разі приймання від населення та реалізації через бджільницькі торговельно-заготівельні пункти продуктів бджільництва, обладнання та інвентарю для пасічників?

Відповідь

ТОП-5 нагадувань аграрію про готівку, РРО та платіжний термінал

Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволили проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі — Перелік) затвердив Кабмін постановою від 23.08.2000 № 1336.

Госпсуб’єкти мають право здійснювати розрахунки без застосування РРО та/або ПРРО з використанням РК та КОРО у разі приймання від населення та реалізації через бджільницькі торговельно-заготівельні пункти продуктів бджільництва, обладнання та інвентарю для пасічників (п. 27 Переліку).

При цьому, у разі перевищення річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг) 500 тис. грн на один госпсуб’єкт застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим.

У разі перевищення граничного розміру розрахункових операцій, необхідно в місячний термін з дати перевищення річного обсягу розрахункових операцій зареєструвати РРО та/або ПРРО та проводити розрахунки з застосовуванням РРО або ПРРО (п. 2 додатка до постанови КМУ «Про терміни переведення суб’єктів підприємницької діяльності на облік розрахункових операцій у готівковій та безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій» від 07.02.2001 № 121).

За інформацією ДПС у Чернівецькій області


Вебінар для бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Бронювання працівників сільгосппідприємств: як скористатися

Мобілізація та дефіцит кадрів змушують агросектор шукати шляхи, щоб забронювати працівників. Один із них — отримати сільгосппідприємству статус критично важливого підприємства. Як це зробити та які подальші кроки в порядку броні працівників сільського господарства, розповість експерт
78

Форма № 20-ОПП під час придбання, продажу, оренди земельної ділянки

Платники мусять повідомляти податківцям про всі об’єкти оподаткування чи пов'язані з оподаткуванням за формою № 20-ОПП. Зокрема, про земельні ділянки. У статті — основні правила, за якими слід подавати цю форму платникам, які провадять операції із земельними ділянками, а також приклади її заповнення у різних ситуаціях
6184

Як членам фермерського господарства сплачувати ЄСВ

Члени фермерського господарства, якщо вони не підлягають страхуванню на інших підставах, є платниками ЄСВ. Чи потрібно їм самостійно ставати на облік і чи сплачує ЄСВ голова фермерського господарства, розкаже експерт
6313