Посилили відповідальність за незаконне використання номерних знаків

Теми:
З 29 жовтня посилили адмінвідповідальність за порушення порядку встановлення і використання номерних знаків транспортних засобів.

nomer_avto.jpeg

Оплата праці в умовах повітряних тривог і відключення світла

Главу 10 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КпАП) доповнили статтею 121-3, яка встановлює адмінвідповідальність:

  • керування транспортним засобом без номерного знаку;
  • з номерним знаком, що не належить цьому засобу;
  • з номерним знаком, що не відповідає встановленим вимогам, закритим, перевернутим, брудним, неосвітленим тощо.

Частиною другою статті 121-3 КУпАП встановлюють адмінвідповідальність за незаконне використання спеціальних номерних знаків Збройних Сил України, Національної гвардії України, Національної поліції тощо.

Крім того, вносять зміни до закону України «Про дорожній рух», які регулюють присвоювання та виготовлення номерних знаків транспортних засобів у територіальних сервісних центрах МВС. Власники зможуть самостійно:

  • обирати їх буквено-числову комбінацію в Особистому кабінеті водія;
  • замовляти їх виготовлення у суб’єктів господарювання, якщо вони відповідатимуть установленим вимогам.

Джерело: Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про дорожній рух» щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів» від 06.10.2022 № 2658–IX (опублікували в «Голосі України» 28.10.2022, набуває чинності 29.10.2022, крім п. 2 розд. ІІ, який набуває чинності за шість місяців з дня, що настає за днем його опублікування).

За інформацією ВРУ

 


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Кваліфікований електронний підпис: види та використання

Електронний цифровий підпис — це заміна традиційного підпису «від руки». В його основі лежить криптографічний захист електронних даних з використанням особистого ключа особи, яка підписує документ. Які існують види електронного підпису, які з них обов’язкові і в яких ситуаціях, який підпис вимагає ДПС, що таке захищений носій і токени та їхні альтернативи
55637

ФОП з найманими працівниками: як нарахувати і виплатити зарплату

Чи може ФОП мати найманих працівників? Так, фізособи-підприємці можуть мати найманих працівників. Відповідно, вони мусять нараховувати і виплачувати зарплату, платити з неї податки. Розглянемо, як це правильно робити і якими документами оформлювати
40

Облікова ставка НБУ 2024

Облікова ставка НБУ — монетарний інструмент, за яким НБУ встановлює для суб'єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених та розміщених грошових ресурсів. Із 20.09.2024 розмір облікової ставки НБУ залишиться на рівні 13% річних
53437

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді