Як повернути кошти за ненадані товари і послуги

Лист ДФС від 26.03.2019 № 1264/6/99-99-14-05-01-15/ІПК

ДФС зазначила, що повернення продавцем коштів за ненадані товари/послуги залежить від виду розрахунків, що вони проводили.

Коли товари оплачували у безготівковій формі, повертати кошти мають безготівково через установу банку.

Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності та несплату податків

За готівкової форми розрахунків чи застосування банківської платіжної картки кошти повертають із застосуванням РРО та оформляють відповідний розрахунковий документ.

Якщо ж платили за допомогою банківської платіжної картки — кошти повертають на розрахунковий рахунок покупця, відкритий у банку (тобто без видачі готівкових коштів).


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний чек 2024

У цьому огляді про те, як працюють електронні чеки, або е-чеки, та програмні реєстратори розрахункових операцій (пРРО), що є альтернативою звичайним касовим апаратам
12114

Z-звіт: як сформувати

Z-звіт — це обов’язковий денний звіт касового апарату — як звичайного, так і програмного. Друкувати його чи ні, як, де і скільки зберігати, як часто формувати Z-звіт, електронний Z-звіт, особливості Z-звітів програмних РРО, відповідальність за порушення — в огляді
71893

РРО для ФОП: ліміти

Чи існує зараз ліміт доходу для ФОП, який дозволяє не встановлювати РРО/пРРО? Чи можна ФОП не встановлювати РРО/пРРО, якщо клієнти розраховуються безготівково –платіжними картками, у т.ч. через систему WayForPay, LiqPay чи подібні?
2468

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді