Звітні збори трудового колективу у ресторані: що з оподаткуванням

Лист ДФС від 28.03.2019 № 1307/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Підприємство провело звітні збори трудового колективу за підсумками 2018 року у ресторані. Те, що це був розважальний захід для працівників підприємства, підтвердять:

  • план (програма) проведення заходу;
  • кошторис витрат на проведення річного збору трудового колективу за підсумками 2018 року;
  • звіт проведення річних зборів трудового колективу за підсумками 2018 року;
  • акт про списання товарів тощо.

Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності та несплату податків

Утім, наказ про облікову політику підприємства не передбачає включення витрат на проведення розважальних заходів до загальногосподарських витрат на управління підприємством.

Податківці пояснили, що Податковий кодекс України (ПК) не передбачає коригування фінрезультату до оподаткування на різниці на суму витрат на проведення річних зборів трудового колективу. Ці операції відображають за правилами бухгалтерського обліку під час формування фінрезультату до оподаткування.

Щодо ПДВ, то за наявності підтвердних документів (зареєстровані в ЄРПН ПН/РК, інші документи, передбачені п. 201.11 ПК) підприємство за датою першої події визначає податковий кредит за операцією з придбання товарів/послуг у ресторані.

СКАЧАТИ БЛАНК ПОДАТКОВОЇ НАКЛАДНОЇ 2019

Також підприємство має нарахувати податкові зобов’язання за підпунктом «г» пункту 198.5 ПК. Базу оподаткування визначають за пунктом 189.1 ПК. Позаяк товари/послуги використані операціях, не пов’язаних з господарською діяльністю, підприємство має скласти зведену ПН не пізніше ніж останнього дня звітного періоду та зареєструвати її в ЄРПН. Зведену ПН заповнюють так:

  • у графі «Отримувач (покупець)» — зазначають найменування свого підприємства;
  • у рядку «Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)» — проставляють умовний ІПН «600000000000»;
  • у верхній лівій частині — записують тип причини «13» — «Складена у в’язку з використанням виробничих або невиробничих заходів, інших товарів/послуг не в господарській діяльності».


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Розблокування податкових накладних

Якщо трапилося так, що вашу податкову накладну заблокували, варто докласти зусиль для її розблокування. У цьому допоможуть алгоритм розблокування податкових накладних у 2024 році та зразки, що будуть необхідні вам у процесі розблокування податкових накладних
143424

Таблиця даних платника податків: заповнення та подання

Таблиця даних платника податків – це та додаткова інформація, яку подає платник ПДВ з метою убезпечити себе від блокування податкової накладної чи розблокувати таку, якщо її реєстрація уже призупинена. Сьогодні в консультації про нюанси заповнення та подання цього документа з урахуванням останніх роз’яснень ДПС.
206663

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
24250

Розрахунок коригування до податкової накладної

У консультації про розрахунок коригування до податкової накладної та причини коригувань, які податкова визначила для його складання. Наведемо умовні коди в розрахунку коригування, їхнє призначення та приклади складання розрахунків коригування з різними кодами («101», «102», «103», «104» і «301»)
505492

Податкова накладна

Обов’язок платників ПДВ вчасно реєструвати податкові накладні під час воєнного стану й надалі діє, попри всі перебої з електропостачанням. З актуальною формою податкової накладної та особливостями її складання допоможе ознайомитися роз’яснення експерта. У консультації знайдете зразки заповнення податкової накладної для типових ситуацій
325252

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді