17 жовтня суд розгляне позов про оскарження нових порядків перевірок Держпраці

Ідеальні зразки розрахункових документів

Ухвалою від 24.09.2019 року Окружний адмінсуд м. Києва відкрив провадження в адміністративній справі за позовом ТОВ «Єдина служба правової допомоги» та ФОП Пугач В.В. до КМУ про визнання протиправною та нечинною повністю постанови «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю» від 21.08.2019№ 823 (далі — Постанова № 823).

Підготовче засідання буде проведено 17 жовтня 2019 року.

На думку позивачів, оскаржувана постанова не відповідає правовим актам вищої юридичної сили, а саме:

  • статті 19 Конституції України;
  • статтей 1-4 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 № 877-V.

Крім того Постанова № 823 прийнята з порушенням вимог статті 21 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11.09.2003 № 1160-IV.

Разом із позовом до суду надійшла заява про його забезпечення, в якій позивачі просять зупинити дію оскаржуваної постанови.

Зі сторінки facebook Єдиної служби правової допомоги


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Звільнення в декретній відпустці

Звільнення в декретній відпустці: чи можна провести? Якщо можна, то які виплати потрібно здійснити? У статті знайдете відповіді на ці запитання
98914

Перевірки Держпраці 2024

Як проводяться перевірки Держпраці у воєнний час, чи є штрафи та за якими правилами діють перевіряльники? Із порадами експерта знатимете, як поводитися під час несподіваного інспекційного відвідування. Також розглянемо зміни у порядку проведення трудових перевірок у цьому році та повноваження інспектора під час перевірки
42019

Перевірки Держпраці 2020

Серед перевірок держорганів часто найбільше занепокоєння у бізнесу викликає навіть не ДПС, а Держпраці. Штрафи значні, а роботодавці все одно часто приховують трудові відносини із працівниками. Підготуватися до перевірки рекомендуємо навіть тим, хто впевнений, що трудового законодавства він не порушив. Нещодавно змінився не лише порядок, за яким контролери інспектують підприємства, а й розміри штрафів.
28570

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді