З турзбору за ІІІ квартал звітуйте за новою формою

Порядок заповнення декларації туристичного збору

Наказом Мінфіну «Про внесення змін до форми Податкової декларації з туристичного збору» від 08.05.2019 № 186 внесено зміни до форми Податкової декларації з туристичного збору. Наказ чинний з 13.08.2019.

Слід зазначити, що відповідно до пункту 46.6 Податкового кодексу України (далі — ПК), якщо запроваджено нову форму декларації, її починають застосовувати з наступного кварталу за днем оприлюднення.

Тому за новою формою необхідно звітувати вже за ІІІ квартал 2019 року.

Зверніть увагу новій формі декларації передбачено Додаток «Розрахунок № 2 податкових зобов'язань з туристичного збору». В ньому, зокрема, зазначають:

  • кількість діб розміщення;
  • розмір мінімальної заробітної плати;
  • ставку податку в залежності від типу туризму (внутрішній або в’їзний).

Окрім цього, у Розділі ІІ Додатку розраховують авансові внески з туристичного збору. А також вказують реквізити рішення органу самоврядування про встановлення таких авансових внесків (що передбачено п. 268.7.1 ПК).

Також змінами завбачено: якщо суб'єкт господарювання є податковим агентом на території адміністративно-територіальних одиниць, які відповідають різним кодам за КОАТУУ органів місцевого самоврядування, але ці адміністративно-територіальні одиниці обслуговує один контролюючий орган, то подають одну Податкову декларацію з кількома додатками.

За матеріалами ГУ ДПС в Івано-Франківській області


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Закон № 3813: податок на прибуток, ТЦУ, ПДФО і туристичний збір

Закон № 3813, яким депутати внесли чергові зміни до Податкового кодексу України (ПК), опублікований у «Голосі України» 25.07.2024. Більшість змін, що в ньому передбачені, за винятком окремих положень, запрацює з першого числа наступного місяця після місяця його опублікування. Тобто з 01.08.2024.
433

Декларація з туристичного збору

У консультації – як заповнювати податкову декларацію туристичного збору і зразок декларації з туристичного збору. Дотримайтеся алгоритму заповнення й уникніть помилок
21231

Туристичний збір в Україні: за якими правилами сплачувати

За якою ставкою справляти туристичний збір 2024, чи подавати декларацію, якщо діяльність не проводилася, які документи підтверджують звільнення від сплати туристичного збору, чи може туристичний збір сплатити туроператор, як бути з туристичним збором платнику єдиного податку — в огляді
39204

Запрошуємо на гостину, або Організація та облік готельних послуг

Як би там не було, а туризм в Україні розвивається — і внутрішній, й іноземний. Чи потребує діяльність готелів ліцензування? Як відобразити в обліку послуги готелів? Які податки вони мають сплачувати?
5551

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді