Як звірити розрахунки з бюджетами та цільовими фондами

Меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету дозволяє платнику в електронному вигляді створити та надіслати до ДПС Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС (далі — Запит) за формою «F/J1300203».

Верхня панель навігації у вікні «Заяви, запити для отримання інформації» дозволяє встановити відповідний період та обмежити перелік документів за типом «J(F)13 Запити та довідки». Зі списку документів обираєте Запит (F/J1300203).

Як звірити розрахунки з бюджетами та цільовими фондами

У наступному вікні в полях «Регіон» та «Район» обирайте відповідний територіальний орган ДПС (за замовчуванням встановили орган ДПС за місцем основної реєстрації) та натискайте кнопку «Створити».

Поля форми Запиту система заповнює автоматично, а саме:

  • найменування; прізвище ім’я, по батькові платника податків;
  • податковий номер платника податку або серія та номер паспорта;
  • дата відправлення Запиту до ДПС.

Автоматичне заповнення таких полів можна відмінити, знявши позначку «Авто розрахунок».

Зберігайте створений Запит натиснувши кнопку «Зберегти». Збережений документ підписуйте та відправляйте до органу ДПС, натиснувши кнопки «Підписати» та «Відправити».

Відповідь на Запит надішлють в Електронний кабінет не пізніше 15 робочих днів з дня його отримання у вигляді витягу з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами за формою «F/J1400203» (далі — Витяг). Його можете переглянути у вкладці Вхідні документи режиму Вхідні/вихідні документи. Витяг формують за період, вибраний платником при створені Запиту з урахуванням строків давності, станом на дату відправлення Запиту до органів ДПС.

Зверніть увагу! Аналогічно як і в Електронному кабінеті, платник може направити Запит та отримати Витяг, скориставшися засобами ІТС «Єдине вікно подання електронної звітності». При цьому сформований Витяг направлять також на електронну пошту платника, з якої відправили Запит.

Самостійно, в режимі реального часу перевірити дані, за якими сформували Витяг, та/або отримати відомості про розрахунки з бюджетами та цільовими фондами, можете скориставшися меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету шляхом доступу до облікових показників інтегрованих карток.

У цьому меню переглянути інформацію про розрахунки з бюджетом можна за останні два роки у розрізі:

  • органу ДПС;
  • назви податку (платежу), платіж (код);
  • бюджетного рахунка.

Ці зміни вже діють!

Натиснувши на назву податку (платежу), відкриється інтегрована картка обраного податку (платежу), яка містить таку інформацію про проведені операції:

  • дата та код операції;
  • сума операції;
  • нараховано/зменшено;
  • сплачено/повернуто;
  • сальдо розрахунків;
  • сплачено/повернуто пені;
  • залишок несплаченої пені.

Вивантажити отриману (сформовану) інформацію можна у форматі XLS.

Разом з цим, у вас є можливість отримати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за місцем його знаходження на податковому обліку у контролюючому органі.

За бажанням платника та його зверненням до органу ДПС відповідну інформацію нададуть йому у вигляді довідки довільної форми у строки, встановлені статтею 20 Закону України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 № 393/96-ВР. А саме, не пізніше 15 робочих днів з дня отримання такого звернення.

За матеріалами прес-служби ДПС


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2025

Розбираємо все про ПДВ 2025 — ставки, платники, бюджетне відшкодування, податкові пільги, призупинення перебігу строків давності, звільнення від ПДВ товарів, необхідних на фронті
178

Кваліфікований електронний підпис: види та використання

Електронний цифровий підпис — це заміна традиційного підпису «від руки». В його основі лежить криптографічний захист електронних даних з використанням особистого ключа особи, яка підписує документ. Які існують види електронного підпису, які з них обов’язкові і в яких ситуаціях, який підпис вимагає ДПС, що таке захищений носій і токени та їхні альтернативи
56277

Додаток 3 до декларації з ПДВ: як заповнити

Додаток 3 подавайте у разі заявлення бюджетного відшкодування. Покроково розберемо заповнення кожного рядка Додатка 3 до декларації з ПДВ з урахуванням останніх змін, внесених до форм ПДВ-звітності. Пояснення експерта з конкретними вказівками і засторогами допоможуть заповнити додаток з першого разу та без помилок
1614

ПДВ 2024

В аналітиці експерт розбирає, що таке ПДВ, все про ПДВ 2024 – ставки, платники, бюджетне відшкодування, податкові пільги, призупинення перебігу строків давності, звільнення від ПДВ товарів, необхідних на фронті
70872

Повернення переплати з ПДВ

Можете потрапити в пастку системи електронного адміністрування ПДВ, якщо погасите поточні зобов’язання за рахунок переплати ПДВ, що виникла після того, як подали зменшувальний уточнюючий розрахунок. Аби цього не сталося, дійте за інструкцією від експерта
21400

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді