Як заповнити поле 3 платіжки на сплату ПДФО за відокремлені підрозділи

У разі якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) ПДФО за такий відокремлений підрозділ, усі обов’язки податкового агента виконує юрособа

Як заповнити поле 3 платіжки на сплату ПДФО за відокремлені підрозділи

Заробітна плата і аванс: поради експерта + розрахункові приклади

Індивідуальна податкова консультація ДПС від 08.03.2023 № 513/ІПК/99-00-24-03-03-06

Платник податків має відокремлені підрозділи, які не уповноважені нараховувати (сплачувати) до бюджету ПДФО. Просить податківців пояснити порядок заповнення поля № 3 «Призначення платежу» розрахункового документу щодо сплати ПДФО при виплаті доходу (зарплати) працівникам відокремлених підрозділів юрособи, які не уповноважені нараховувати (сплачувати) ПДФО.

У разі якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) ПДФО за такий відокремлений підрозділ, усі обов’язки податкового агента виконує юрособа. Податок на доходи, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, перераховують до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок, затвердив Мінфін наказом від 24.07.2015 № 666 (далі — Порядок № 666).

Під час сплати (стягнення) податків, зборів, платежів, ЄСВ реквізити «Призначення платежу» розрахункового документа заповнюють таким чином, зокрема, поле № 3:

  • заповнюють розділовий знак «;»;
  • друкують податковий номер або серію (за наявності) та номер паспорта громадянина України* (абзац перший п. 1 розділу І Порядку № 666).

Якщо відокремлений підрозділ, на якому працюють наймані працівники, не уповноважений сплачувати ПДФО, то розрахунковий документ складає податковий агент щодо ПДФО — юрособа. У такому разі у полі № 3 «Призначення платежу» юрособа проставляє свій податковий номер.

____

*для фізосіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний територіальний орган ДПС і мають відмітку у паспорті або запис про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків в електронному безконтактному носії.

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21693

Податкова знижка: умови отримання та звітування

Є спосіб зекономити або частково компенсувати витрати за власне навчання чи навчання дитини, на іпотеку, страхування життя. Поверніть від держави частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Податкова знижка у 2024 році, умови її отримання, податкова знижка на навчання в декларації – у консультації
71864

ПДФО 2024

ПДФО: що врахувати у 2024 році? Розглянемо, що таке ПДФО, яка сплата ПДФО 2024
79189

Календар бухгалтера 2024: травень

Цьогоріч травень також не святковий – через війну травневих свят немає. Однак розібратися й розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу – все одно потрібно. Допоможе вам у цьому виробничий календар на травень 2024, а сплатити податки – податковий календар на травень 2024. Вчасно подати податкову, фінансову та статистичну звітність допоможе бухгалтерський календар на травень 2024
28085

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді