Карантинні податкові пільги продовжено: опубліковано Закон № 591

UA RU

27 травня Президент підписав Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)» від 13.05.2020 № 591-IX (законопроект №3329-д).

Закон опубліковано в «Голосі України» від 28.05.2020 № 87. Як зазначено в тексті Закону він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Відповідно він набере чинності з 29 травня.

Карантинні податкові пільги продовжено: опубліковано Закон № 591

Документ передбачає можливість отримувати часткову допомогу з безробіттяу разі втрати ними частини доходу через карантинні обмеження. При цьому таку допомогу на період карантину з 02.04.2020 не оподатковуватимуть ПДФО та військовим збором.

Крім того, самозайняті особи звільнені від сплати ЄСВ за себе за травень — цей період зарахують їм до страхового стажу для отримання пенсій, виплат за соціальним страхуванням.

Закон також надає органам місцевого самоврядування право зменшити ставки плати за землю, податку на нерухоме майно щодо об'єктів нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб.

Також документ дозволяє подовжити дію мораторію на проведення податківцями документальних і фактичних перевірок, звільнення громадян від відповідальності за прострочення виконання зобов'язань за договорами про споживчий кредит, ненарахування платникам податків та платникам ЄСВ пені, незастосування штрафів за порушення податкового законодавства, несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, несвоєчасне подання звітності про сплату ЄСВ по останній день місяця, у якому завершується дія карантину.

Закон дозволить працівникам закладів охорони здоров'я державної та/або комунальної власності, які борються COVID-19, отримати за травень та червень 2020 року грошову компенсацію ПДФО, утриманого з їхніх доплат у розмірі до 300% до заробітної платні.


За інформацією газети ВРУ «Голос України»


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Облікова ставка НБУ 2024

Облікова ставка НБУ — монетарний інструмент, за яким НБУ встановлює для суб'єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених та розміщених грошових ресурсів. Із 20.09.2024 розмір облікової ставки НБУ залишиться на рівні 13% річних
53409

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
32995

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19788

Зміни у наданні платних послуг ЗОЗ: постреліз до вебінару

Редакція журналу «Головбух Медицина» 10.09.2024 провела безплатний вебінар на тему «Зміни в наданні платних послуг: комунікаційна платформа для бухгалтерів ЗОЗ». Тримайте постреліз до цього вебінару: тези, запис, відповіді на запитання. Запитань отримали так багато, що вдвічі перевищили час трансляції, але всіх так і не опрацювали. Тому невдовзі проведемо частину другу вебінару. Реєструйтеся, читайте напрацьовані рекомендації та надсилайте нові запитання. З’ясуємо нюанси втілення змін
83

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді