ФРУ: ініціатива щодо матдопомоги підприємствам на простої

Федерація робітників звернулася до Мінекономіки з листом щодо надання державної фінансової допомоги для підприємств-виробників, що оголосили простій підпиємства, а також працівникам, що перебувають у відпустках без збереження зарплати.

ФРУ: ініціатива щодо матдопомоги підприємствам на простої

Програма допомоги по частковому безробіттю, на сьогодні поки є єдиним діючим механізмом стримування масового виходу з ринку праці та збереження робочих місць.

Роботодавці зберігають робочі місця, не відправляючи працівників у відпустки без збереження заробітної плати і не звільняючи їх, оплачують 2/3 посадового окладу, при цьому розраховуючи на фінансову допомогу з боку держави у цей складний період.

Через скорочення обсягів робіт, послуг, товарів багато роботодавців вимушено відправили працівників у відпустки без збереження заробітної плати.


За даними опитування підприємств, що входять до Федерації, 2 000 респондентів з числа підприємств великого та середнього бізнесу повідомили, що кількість працівників, що перебували (перебувають) у відпустках без збереження заробітної плати під час карантину, пов'язаного з пандемією COVID-19 складає:

  • від 1-5% штатної чисельності – 58,8%
  • від 11-20% штатної чисельності – 13%
  • від 21-30% штатної чисельності – 14%
  • від 21-40% штатної чисельності – 14,2%

Підприємства-виробничники, які оголосили частковий простій окремих дільниць, цехів, складають 12% від опитаних.

Виділені кошти для виплати допомоги по частковому безробіттю освоюються повільно. Так, станом на 10.06.2020р з коштів у розмірі 4,7 млрд.грн. освоєно лише близько 231 млн.грн., що складає 5% отриманих коштів на ці цілі. Динаміка освоєння коштів, починаючи з 12 травня ц.р., свідчить про те, що кошти не будуть освоєні за час карантину та протягом 30-ти днів після його завершення.

Отже наявний значний фінансовий резерв для можливості поширення цієї програми на підтримку роботодавців, які оголосили простій виробництва (повний або частковий) та на підтримку працівників, які вимушено опинилисьу відпустках без збереження заробітної плати через скорочення обсягу реалізації продукції, робіт, послуг під час карантину.


За матеріалами ФРУ


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19788

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
113626

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7483

Індекс інфляції на 2024 рік

У статті знайдете актуальний індекс інфляції та індекс споживчих цін 2024 у таблицях
196598

Наказ про преміювання працівників

Один із методів заохочення працівників до роботи — преміювання. У статті розповімо, як документально оформити — скласти наказ. Також для вас — наказ про преміювання працівників зразок
77928

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді