Ресторанний бізнес просить пом’якшити карантинні обмеження та надати податкові префернції

⚠️ ЯК ВРЯТУВАТИ БІЗНЕС У ДРУГУ ХВИЛЮ ЖОРСТКОГО КАРАНТИНУ ⚠️

У зв’язку із запровадженням карантинних заходів, ресторанний бізнес зазнав чи не найбільших обмежень та збитків.

Тому, враховуючи обмежений ресурс держбюджету для надання допомоги представникам бізнесу, який найбільше постраждав від введених карантинних обмежень, необхідно: Ресторанний бізнес просить пом’якшити карантинні обмеження та надати податкові префернції

1. Посилити контроль за дотриманням протиепідемічних вимог.

2. Скасувати заборону на приймання відвідувачів закладами громадського харчування, які не спеціалізуються на організації вечірок та дискотек з 8 по 24 січня.

3. Дозволити роботу після 23-ї та до 7-ї години закладів з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім адресної доставки, замовлень на винос і діяльності після 23-ї години 31.12.2020 і проведення розрахункових операцій до 2-ї години 01.01.2021.

4. Дозволити розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 1,5 метри між сусідніми столиками та більш як 4 особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років) за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот.

5. Надати податкові преференції (встановити 7% ПДВ для ресторанів), спростити реєстраційні та дозвільні процедури, реструктуризувати та зменшити комунальні платежі, вдосконалити трудове законодавство.

За інформацією Спілки Українських Підприємців


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Собівартість продукції підприємства: правила розрахунку

Собівартість — це один з ключових економічних показників будь-якого підприємства. У процесі її розрахунку можуть брати участь не тільки бухгалтер, але й економіст. Якими правилами слід керуватися при розрахунку собівартості продукції, якою вона буває та як її правильно показати в обліку формування собівартості, методи й способи калькулювання, документальне оформлення калькулювання — питання даного огляду
86260

Ремонт орендованого приміщення: облік

Якщо постало питання ремонту орендованого приміщення, то дбати про облік доведеться точно бухгалтеру. Облік поточного і капітального ремонту орендованого приміщення, його поліпшення та добудови, нюанси оподаткування – у консультації
45814

Податок на переказ коштів з-за кордону

Отримання переказів коштів з-за кордону зараз актуальне як ніколи. Перекази здійснюють батьки, члени подружжя, діти, інші родичі та не лише вони. Коли та як треба декларувати та сплачувати податки з грошових переказів з-за кордону, коли можна не сплачувати податки з закордонних переказів та які є способи здійснення таких переказів — у консультації
359

Обмеження готівкових розрахунків

Зважати на обмеження готівкових розрахунків доводиться повсякчас. То засновник бажає внести позику готівкою, то працівник надав документи на придбані власним коштом товари. От і постають запитання, чи слід застосовувати обмеження. Нагадаємо про граничні суми розрахунків готівкою і розглянемо декілька ситуацій, пов’язаних із готівковими розрахунками
100745

Суборенда приміщення: договір, бухоблік

У консультації – про суборенду приміщення, зразок договору суборенди приміщення, а також особливості укладання таких договорів, заповнення форми 20-ОПП для суборендодавця та суборендаря, а також бухгалтерські проведення для обох сторін
64673

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді