Ресторанний бізнес просить пом’якшити карантинні обмеження та надати податкові префернції

Блок під заголовком новини 1 Підписуйтесь на Telegram-канал Головбух. Новини! Тут про зміни без спаму

⚠️ ЯК ВРЯТУВАТИ БІЗНЕС У ДРУГУ ХВИЛЮ ЖОРСТКОГО КАРАНТИНУ ⚠️

У зв’язку із запровадженням карантинних заходів, ресторанний бізнес зазнав чи не найбільших обмежень та збитків.

Тому, враховуючи обмежений ресурс держбюджету для надання допомоги представникам бізнесу, який найбільше постраждав від введених карантинних обмежень, необхідно: Ресторанний бізнес просить пом’якшити карантинні обмеження та надати податкові префернції

1. Посилити контроль за дотриманням протиепідемічних вимог.

2. Скасувати заборону на приймання відвідувачів закладами громадського харчування, які не спеціалізуються на організації вечірок та дискотек з 8 по 24 січня.

3. Дозволити роботу після 23-ї та до 7-ї години закладів з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім адресної доставки, замовлень на винос і діяльності після 23-ї години 31.12.2020 і проведення розрахункових операцій до 2-ї години 01.01.2021.

4. Дозволити розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 1,5 метри між сусідніми столиками та більш як 4 особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років) за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот.

5. Надати податкові преференції (встановити 7% ПДВ для ресторанів), спростити реєстраційні та дозвільні процедури, реструктуризувати та зменшити комунальні платежі, вдосконалити трудове законодавство.

За інформацією Спілки Українських Підприємців

додаток

📩 Хочете знати про зміни раніше за колег?

tg_4.png

Статті за темою

Усі статті за темою

Платіжна інструкція 2025: правила заповнення та приклад

Платіжну інструкцію запровадили замість платіжного доручення. Тепер цей документ оформлюють лише з використанням номера рахунку у міжнародному форматі IBAN. Розбираємо, як правильно заповнити платіжну інструкцію, які реквізити вказати та на що звернути увагу, щоб уникнути помилок. Також наведемо приклад заповненого документа
136683

Собівартість продукції підприємства: приклад розрахунку

Собівартість — це один з ключових економічних показників будь-якого підприємства. У процесі її розрахунку можуть брати участь не тільки бухгалтер, але й економіст. Якими правилами слід керуватися при розрахунку собівартості продукції, якою вона буває та як її правильно показати в обліку формування собівартості, методи й способи калькулювання, документальне оформлення калькулювання — питання цього огляду
117111

Паливо на підприємстві: особливості списання

Списання палива — складна ділянка бухгалтерського обліку, до якої завжди проявляє цікавість податкова, оскільки знає, що тут майже завжди можна «щось» знайти. У огляді розповімо про норми витрат пального, їхнього застосування, документальне оформлення, подорожні листи, акт списання палива зразок заповнення, проводки
274658

Імпорт товарів: бухгалтерський облік

Імпорт товарів в Україні має свої особливості в бухгалтерському обліку. Додаються облік міжнародних розрахунків, облік митних платежів, облік курсових різниць. Основні правила бухгалтерського обліку таких операцій та приклади проводок при імпорті товарів — у консультації
177162

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді