В Україні пом'якшили карантинні обмеження в сфері культури та туризму: що дозволили

Блок під заголовком новини 1 Підписуйтесь на Telegram-канал Головбух. Новини! Тут про зміни без спаму

Первинка. Податки. Зарплата. Перевірки СПРОБУВАТИ БЕЗПЛАТНО⚡️

В Україні пом'якшили карантинні обмеження в сфері культури

Оприлюднили постанову КМУ від 02.06.2021 № 583, за якою при «жовтому» рівні епідемічної небезпеки дозволили:

  • проводити масові, зокрема культурні, розважальні, релігійні, заходи (у тому числі в закладах громадського харчування) за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 2/3 місць;
  • приймати відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад 2/3 місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім рядом) або понад 50% місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому залі;
  • діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій;

Заклади, що надають послуги з розміщення (наметові містечка, трейлерні парки, бунгало тощо) зможуть працювати в усіх зонах, окрім червоної. Однак, якщо область потрапляє до помаранчевої чи червоної зони, можливі посилені заходи контролю та додаткові обмеження.

При цьому зазначені обмеження при проведенні масових заходів не застосовують за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу

  • негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу;
  • або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Також дозволили роботу бізнесу з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів) без обмеження часу. У закладах громадського харчування скоротили відстань між столиками до 1,5 (раніше було 2).

За інформацією Мінкультури та інфополітики


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Рахунок-фактура: зразок

Маєте справу з рахунком-фактурою у внутрішніх операціях чи інвойсом у ЗЕД — пам’ятайте, що не кожен рахунок має статус первинного документа, і не за кожним рахунком відбувається оплата. Які умови треба виконати, аби рахунок вважався первинним документом, рахунок фактура бланк — у консультації
209540

Календар бухгалтера 2025: червень

Виробничий календар на червень 2025 та податковий календар на червень допоможуть бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
25098

Видатковий касовий ордер: заповнення&зразок

Видатковий касовий ордер — це обов’язковий документ, якщо підприємство має касу та видає готівку на господарські потреби чи передає її до банку. Коли заповнюєте форму, зважайте на все — від форми бланку до заповнення реквізитів. У консультації розповімо про заповнення видаткового касового ордера
93688

Z-звіт: як сформувати

Z-звіт — це обов’язковий денний звіт касового апарату — як звичайного, так і програмного. Друкувати його чи ні, як, де і скільки зберігати, як часто формувати Z-звіт, електронний Z-звіт, особливості Z-звітів програмних РРО, відповідальність за порушення — в огляді
85538

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді