Як дистанційно сформувати сертифікати відкритих ключів

Податківці нагадують, як дистанційно сформувати сертифікати відкритих ключів

ГУ ДПС у Тернопільській області нагадує, що перевірити термін дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, який отримали в кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС, можете на офіційному інформаційному ресурсі КН ЕДП ІДД ДПС

Зробити це можете з розділу «Головна», далі — «Пошук сертифікатів та СВС»/«Пошук сертифікатів». Для цього в полі «код ЄДРПОУ» зазначте:

· для юридичних осіб — відповідно код ЄДРПОУ;

· для фізичних осіб — реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта у разі, якщо через релігійні переконання користувач в установленому порядку відмовився від реєстраційного номера облікової картки платника податків та має відповідну відмітку в паспорті в полі «Реєстраційний номер облікової картки платника податків» або в полі «УНЗР ІD картки» — унікальний номер запису у реєстрі ІD картки.

При цьому шукати сертифікати можете за одним або декількома реквізитами.

Після проставлення відповідних реквізитів натисніть «Пошук». У вікні «Результати пошуку» побачите відомості про початок і закінчення строку дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Також перевірити ключ можете й за допомогою безкоштовного програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1». Актуальна версія програми доступна для завантаження з вкладки «Головна», далі — «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО»/«Програмне забезпечення»/«Засіб кваліфікованого електронного підпису чи печатки — «ІІТ Користувач ЦСК-1»/«Інсталяційний пакет «ІІТ Користувач ЦСК-1.3.1 (версія:1.3.1.46)».

Після завантаження програми натисніть у меню «Програми» посилання «Переглянути сертифікати». Із наведеного переліку сертифікатів оберіть свій сертифікат або, у разі його відсутності, додайте сертифікат за допомогою кнопки «Імпортувати». Двічі лівою клавішою миші натисніть на вибраний сертифікат, оберіть пункт «Детальна інформація». У вікні, яке з’явилось, можете переглянути детальну інформацію про кваліфікований сертифікат відкритого ключа, у т.ч. щодо терміну його дії.

Зверніть увагу, що повторно (дистанційно) сформувати сертифікати за електронним запитом можете не пізніше дня, що передує дню закінчення строку чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

Зокрема, повторно (дистанційно) сформувати сертифікати за електронним запитом можете онлайн на офіційному інформаційному ресурсі кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС у вкладці «Головна», далі — «Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом»/Online або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1».

Дистанційно сформувати нові сертифікати зможуть лише ті користувачі, які мають:

· чинні сертифікати (наприклад, до закінчення строку чинності сертифікатів залишилося декілька днів);

· незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо);

· особистий ключ, доступний лише користувачу, при цьому не скомпрометований.

Щоб уникнути помилок при повторному (дистанційному) формуванні сертифікатів за електронним запитом податківці рекомендують здійснювати дане формування за декілька днів до закінчення строку чинності сертифікатів. Строк чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, отриманих від надавача, становить два роки з моменту їх формування.

За інформацією ГУ ДПС у Тернопільській області

Шановні бухгалтери, редакція «Головбух» працює для вас. Відновили випуск електронних журналів, відповідаємо на запитання ваших колег, готуємо матеріали, які допоможуть економіці нашої країни та всім, хто працює в умовах військового стану. Передплачуйте е-журнал «Головбух» в інтернет-магазині. Підтримуймо економіку України разом! Будьмо на зв’язку щодня.


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Облікова ставка НБУ 2024

Облікова ставка НБУ — монетарний інструмент, за яким НБУ встановлює для суб'єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених та розміщених грошових ресурсів. Із 20.09.2024 розмір облікової ставки НБУ залишиться на рівні 13% річних
53441

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
33045

Рахунок-фактура: зразок

Маєте справу з рахунком-фактурою у внутрішніх операціях чи інвойсом у ЗЕД — пам’ятайте, що не кожен рахунок має статус первинного документа, і не за кожним рахунком відбувається оплата. Які умови треба виконати, аби рахунок вважався первинним документом, рахунок фактура бланк — у консультації
186467

Основні засоби підприємства

Основні засоби використовують декілька років, на них заводять інвентарні номери, вони можуть надходити як новими, так і вже вживаними. Без них підприємство практично не може функціонувати. Саме через таку важливість їх і назвали основними. У цьому огляді дізнаєтеся найважливіше про основні засоби організації
180666

Хто, коли і як подає фінансову звітність за 9 місяців

Настає час звітувати за січень-вересень поточного року. Якою має бути фінансова звітність за 9 місяців, кому її подавати та на що звернути увагу, чи виправляти минулі помилки, а також про відповідальність за таку звітність – дізнайтесь у консультації
32703

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді