Акт виконаних робіт: бланк та зразок

UA RU
Автор
бухгалтер-експерт, кандидат економічних наук, м. Чернігів
Зразок акта виконаних робіт стане у пригоді в момент здачі виконаних робіт або послуг. Бухгалтер використовує цей документ для належного оформлення господарських операцій. Акт наданих послуг зразок та бланк — у консультації експерта

Акт виконаних робіт/наданих послуг – це первинний документ, який відображає факт виконання робіт/надання послуг та конкретні види робіт/послуг, які були надані з зазначенням їхньої вартості та терміну виконання.

Акт виконаних робіт/ акт наданих послуг: форма

Стандартної форми акта виконаних робіт/наданих послуг не існує. Форма довільна й у залежності від господарської ситуації, побажань замовника та виконавця, а також договору може бути відрізнятися.

Банк проведень: безоплатна передача й отримання товарів

Акт виконаних робіт/наданих послуг: обов'язкові реквізити

Найчастіше акт виконаних робіт містить такі реквізити:

  • назва документа («Акт виконаних робіт» або «Акт наданих послуг»);
  • дата складання акта;
  • повні найменування виконавця і замовника, їхні банківські реквізити;
  • перелік робіт/послуг, їхня вартість. Якщо хтось зі сторін є платником ПДВ, то назви виконаних робіт/послуг мають співпадати з такими у податковій накладній, так як податківці при перевірці можуть податкову накладну у разі такої невідповідності визнати недійсною;
  • одиниці виміру (послуга, квадратні метри, погонні метри, кілометри, штуки тощо). І тут теж треба простежити відповідність з податковою накладною, так як наслідком може бути невизнання останньої (наприклад, в акті зазначена одиниця виміру «кілометри» щодо наданих послуг з перевезення, а в податковій накладній – одиниця виміру «послуга»);
  • виділену суму ПДВ, якщо надавач послуги є платником ПДВ;
  • посади осіб, які відповідають за виконання господарської операції та правильність її оформлення;
  • період, у якому надавалися послуги;
  • особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у проведенні господарської операції;
  • бажано має бути фраза про те, що роботи виконані повною мірою, сторони не мають претензій одна до одної;
  • окрім цього, акт може містити інформацію про конкретний договір (його дата, номер, назва), за яким надавалися послуги, строк протягом якого вони мають бути оплачені.

Обов’язковий перелік реквізитів будь-якого первинного документа (не тільки акта) наведено у статті 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 № 996-XIV.

Акт виконаних робіт/наданих послуг складається у 2-х примірниках. При наданні транспортних послуг окрім акта надання транспортних послуг ще й обов’язково складається товаро-транспортна накладна.

Якщо послуга розтягнута у часі, наприклад орендні послуги, то акти можуть складатися з певною періодичністю: раз на місяць, раз на квартал, раз в півроку чи навіть рік. Усе залежить від умов договору.

Як скласти акт виконаних робіт/акт наданих послуг при здійсненні ЗЕД

Акт про надання послуг у сфері ЗЕД оформляють двома мовами — українською та мовою країни нерезидента (або англійською). Слід врахувати, що акти виконаних робіт/надання послуг, які склали на іноземній мові необхідно перекласти на українську мову.

Для того, щоб відобразити операції в інвалюті у грошовій одиниці України, їхню вартість треба перерахувати за валютним курсом НБУ на дату оформлення акта.

Акт наданих послуг: зразок

Нижче наведений зразок акта наданих послуг та зразок акта виконаних робіт, якими можна скористатися. Не зайвим буде нагадати, що на порталі є також зразок заповнення Акт приймання передачі наданих послуг.

Акт виконаних робіт/наданих послуг БЛАНК

акт виконаних робіт приклад

СКАЧАТИ ЗРАЗОК ⤵️

Акт виконання робіт надання послуг бланк

Акт прийому-передачі наданих послуг: зразок

Зразок акта приймання-передачі наданих послуг зможете побачити нижче.

СКАЧАТИ ЗРАЗОК ⤵️

Акт наданих послуг приклад


Вебінар для бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді