Чи можна виправити помилку в додатку 7 до Декларації з ПДВ

Податківці повідомили, чи можна виправити помилку в додатку 7 до Декларації з ПДВ

Порядок заповнення і подання податкової звітності з ПДВ затверджено наказом Мінфіну «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість» від 28.01.2016 № 21 (далі — Порядок № 21).

Якщо продавець помилився в обов’язкових реквізитах податкової накладної (ПН) або продавець/покупець порушив граничні строки реєстрації ПН чи розрахунку коригування (РК), покупець/продавець цих товарів/послуг має право поскаржитися на такого продавця/покупця. Для цього він має долучити до Податкової декларації з податку на додану вартість (далі — Декларація з ПДВ) за звітний податковий період Додаток 7 до неї.

Копії документів, що передбачає пункт 201.10 Податкового кодексу України (ПК), подайте до органу контролю за місцем обліку в строки, передбачені для подання Декларації з ПДВ (п. 17 розд. III Порядку № 21).

Якщо в майбутніх податкових періодах з урахуванням строків давності, що визначає стаття 102 ПК, самостійно виявите помилки в раніше поданій Декларації з ПДВ, зобов’язані надіслати уточнюючий розрахунок (УР) до декларації (п. 1 розд. IV Порядку № 21).

Коли виправляєте помилки в рядках раніше поданої Декларації з ПДВ, до яких потрібно долучати додатки, до УР слід долучити відповідні додатки, що містять інформацію про показники, що уточнюєте (п. 3 розд. IV Порядку № 21).

Водночас форма Додатка 7 не передбачає подання уточнюючого Додатка 7. Такий додаток можете подати з позначкою «Звітний» або «Звітний новий».

Коли подасте Декларацію з ПДВ за звітний (податковий) період, маєте право до закінчення граничного строку її подання за цей самий період подати нову Декларацію з ПДВ з виправленими показниками (п. 22 розд. III Порядку № 21).

Отже, помилку в Додатку 7 можете виправити, лише якщо виявили її до закінчення граничного строку подання Декларації з ПДВ. При цьому маєте право подати нову Декларацію з ПДВ з позначкою «Звітна нова» та виправленим Додатком 7 з позначкобю «Звітний новий».

За інформацією ЗІР, категорія 101.25

Шановні бухгалтери, редакція «Головбух» працює для вас. Відновили випуск електронних журналів, відповідаємо на запитання ваших колег, готуємо матеріали, які допоможуть економіці нашої країни та всім, хто працює в умовах військового стану. Передплачуйте е-журнал «Головбух» в інтернет-магазині. Підтримуймо економіку України разом! Будьмо на зв’язку щодня.


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Виправлення помилок у Додатку Д6 Податкового розрахунку

Через Додаток Д6 об’єднаного звіту з ЄСВ, ПДФО та військового збору роботодавці подають відомості за місяці звітного кварталу про спеціальний стаж працівників. У консультації мова піде про загальні правила та конкретні приклади виправлення помилок у цьому додатку
8361

Виправлення помилок у Додатку Д5 Податкового розрахунку

Через Додаток Д5 об’єднаного звіту з ЄСВ, ПДФО та військового збору роботодавці подають відомості за звітний квартал про трудові відносини осіб, зокрема період їхнього початку та закінчення. У консультації знайдете як загальні правила, так і приклади виправлення помилок у цьому додатку
30833

Виправлення помилок у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку

У консультації про те, як виправити помилки у Додатку 4ДФ до Податкового розрахунку, який відомий ще як Зарплатний звіт та Об’єднаний звіт з ЄСВ та ПДФО/ВЗ. У консультації знайдете як загальні правила, так і численні приклади виправлення помилок
56105

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді