Оновлена форма повідомлення про вакансії № 3-ПН діятиме з 7 липня

Мінекономіки оновило форму звітності №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», а також Порядок її подання.

Мінекономіки затвердило оновлену форму повідомлення про вакансії № 3-ПН

Заповнення оновленої форми № 3-ПН: роз'яснення експерта

Наказом Мінекономіки від 12.04.2022 № 827-22 оновили:

  1. форму звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)»;
  2. Порядок подання форми звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» (далі ― Порядок).

Нова форма №3-ПН, як і попередня її версія містить два розділи:

  • Розділ І «Основні дані про вакансію(ї)»;
  • Розділ ІІ «Відомості про вакансію(ї)».

В оновленій формі Розділ І доповнили графою «Спосіб укомплектування вакансії(й)». Вона передбачає два варіанти:

  • за сприяння Державної служби зайнятості;
  • підбір кадрів здійснюється самостійно.

А Розділ ІІ став додатком до форми №3-ПН. Його значно розширили, адже наразі він містить більше інформації про вимоги до кандидата, умови праці, особливості вакансії тощо.

За оновленим Порядком роботодавцям необхідно подавати форму № 3-ПН не пізніше ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансії.

Подавати форму можна в паперовій (із засвідченням підписом керівника/ФОПа чи уповноваженої ним особи) або електронній формі (з накладенням чи без накладення електронного підпису або печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів).

Увага: якщо подаєте електронну форму № 3-ПН без накладення електронного підпису або печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів, її необхідно підтвердити паперовою формою (із засвідченням підписом керівника/ФОПа або уповноваженої ним особи), яку маєте подати до центру зайнятості упродовж пяти робочих днів з дня подання електронної форми № 3-ПН.

Роботодавець визначає вид форми № 3-ПН ― первинна або уточнювальна.

Первинну подають, щоб проінформувати про наявність попиту на робочу силу (вакансії).

Уточнювальну ж подають, коли є необхідність замінити первинну, або з’явилися уточнення характеристик вакансії. При цьому не можна змінювати дані про кількість вакансій та професійну назву роботи (професії/посади).

Наказ набере чинності з 07.07.2022 року, оскільки його опублікували в «Офіційному віснику» від 07.06.2022 № 44. З цієї ж дати втратить чинність наказ Мінсоцполітики від 31.05.2013 № 316, який затверджував попередню версію форми.


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух» на рік.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Резерв відпусток: створення та облік

Виплата відпускних та компенсації за невикористані відпустки здійснюють за рахунок забезпечення оплати відпусток. Це своєрідний резервний фонд, який бухгалтери часто називають «резервом відпусток». Розповімо, для чого його створювати, як його розраховувати та відображати в обліку
52694

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21713

Відпустка за роботу на комп’ютері в період воєнного стану

Додаткова відпустка за роботу на комп’ютері належить до щорічних. У період воєнного стану діють особливі правила надання щорічних відпусток. Експерт пояснив, чи стосуються вони відпустки за роботу на комп’ютері
18158

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді