Триває друга хвиля подачі заяв на отримання гранту на переробку

Мінекономіки надає фінансові стимули для підтримки створення та розвитку переробних підприємств

image91

Як оцінити збитки від війни особистим селянським і фермерським господарствам — ФОПам

Так, триває друга хвиля подачі заяв на отримання гранту на переробку. Підприємства мають можливість отримати до 8 млн грн.

Програма грантів на переробку «Новий рівень» спрямована на створення нових виробництв переробних підприємств або на збільшення потужностей існуючих.

Головною метою є покриття витрат на придбання основних засобів виробництва, або ж доставку та введення їх в експлуатацію, включаючи програмне забезпечення.

Засновники підприємств, які мають бути громадянами України, можуть отримати грант за умови створення до 25 робочих місць.

Підприємство також повинно співфінансувати проєкт на рівні не менше 50% власних або кредитних коштів. Якщо підприємство розташоване на деокупованих територіях, 80% компенсує держава, а кошти грантоотримувача мають становити 20%.

Після отримання гранту підприємство зобов'язане протягом трьох років сплатити податки та збори, а також створити не менше 25 нових робочих місць протягом 12-ти місяців.

Нагадаємо, урядовий проєкт єРобота включає грантові програми, спрямовані на підтримку підприємницької діяльності та створення робочих місць. Серед цих програм є:

  • мікрогранти для розвитку власного бізнесу;
  • гранти для створення та розвитку переробних підприємств, садівництва та виноградарства;
  • гранти для тепличного господарства.

Подати заявку на отримання гранту можуть як досвідчені підприємці, так і особи без досвіду підприємництва.

Подати заявку можна через портал Дія.

За інформацією Мінекономіки


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальне податкове зобов’язання: як розрахувати та сплатити

Cума всіх сплачених податків аграрієм не має бути менше ніж мінімальне податкове зобов’язання. Як розрахувати мінімальне податкове зобов’язанн та чи зросте податкове навантаження — у консультації
50172

Облік власновирощеної сільгосппродукції для посіву

Агропідприємства вирощують продукцію переважно для продажу на сторону. Проте нерідко використовують її як насіння для нового врожаю. Тримайте роз’яснення експерта, які допоможуть облікувати витрати на підготовку та посів насіння, а також задокументувати ці операції
61

Ліцензування зберігання пального для аграріїв

Ліцензія на зберігання пального агропідприємством необхідна усім сільгосптоваровиробникам (фермерам), які закуповують пальне та зберігають його на своїй території для подальшого використання для власних потреб чи промислового перероблення. Розглянемо, що для цього потрібно та які останні зміни
4312

Як оцінити збитки від війни особистим селянським і фермерським господарствам — ФОПам

Мінагрополітики вдосконалило процедуру оцінки шкоди та збитків, що особисті селянські та фермерські господарства — ФОПи зазнали через військову агресію рф. Підкажемо, як діяти цим господарствам, аби провести оцінку розміру збитків від загибелі сільськогосподарських тварин, бджолосімей і пошкодження сільськогосподарської техніки. Це дасть змогу з часом отримати їх відшкодування
68

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді