Спрощену заяву на житлову субсидію можна подати онлайн: алгоритм дій

Фахівці ПФУ нагадали, як подати заяву на житлову субсидію «в один клік» через вебпортал електронних послуг ПФУ

За експериментальним проєктом, затвердженим постановою КМУ від 13.06.2023 № 601, для призначення житлової субсидії людина подає лише спрощену заяву «в один клік»:

  • в електронній формі — через вебпортал електронних послуг ПФУ, мобільний додаток ПФУ, Портал «Дія»

або

  • в паперовій формі — звернувшись до обраного сервісного центру ПФУ чи до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, або надіславши заяву на адресу органу ПФУ поштою.

Щоб подати заяву на житлову субсидію «в один клік» через вебпортал е-послуг ПФУ:

1. Зайдіть на вебпортал електронних послуг ПФУ та авторизуйтесь за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Спрощену заяву на житлову субсидію можна подати онлайн: алгоритм дій

2. В особистому кабінеті на панелі зліва в розділі «Комунікації з ПФУ» оберіть опцію «Заява на житлову субсидію чи пільгу».

image53

3. У спливаючому вікні натисніть кнопку «Продовжити».

image67

4. У наступному полі оберіть опцію «Заява про призначення та надання житлової субсидії за експериментальним проєктом».

image54

5. Заповніть онлайн-форму заяви: вкажіть загальну інформацію про особу, яка подає заяву (у т.ч. паспортні та адресні дані), зазначте реквізити банківського рахунку (у форматі ІВАN), додайте інформацію про членів домогосподарства.

image31

6. Перед остаточним формуванням заяви та відправленням її до ПФУ за допомогою опції «Додати файл», за бажанням та за наявності, додайте скановані копії документів, які можуть визначати право на призначення субсидії (наприклад, у разі оформлення житлової субсидії за фактичним місцем проживання – копію договору оренди, довідку ВПО).

image57

7. Надайте згоду на передачу та обробку персональних даних, поставивши відповідну позначку, зазначте спосіб, в який вас поінформують про прийняте рішення, та натисніть кнопку «Сформувати заяву».

image26

8. Перевірте дані сформованої заяви та надішліть до ПФУ, натиснувши кнопку «Підписати та відправити в ПФУ».

image63

За інформацією ПФУ


Безплатний вебінар Авто на підприємстві

Статті за темою

Усі статті за темою

Подання та заповнення звіту про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів (форма № 3-РС (місячна))

Тютюн та алкоголь є факторами ризику не тільки у звичайному житті, але й у бухгалтерському обліку. Їх обіг та звітування по ним є штрафонебезпечним. Консультація допоможе заповнити та подати форму № 3-РС, заощадити кошти підприємства та убереже від зайвих витрат часу
1771

Бронювання військовозобов’язаних за списком та через Дію: новий порядок

Ще більше роботодавців зможуть забронювати працівників, які отримають відстрочку від мобілізації. Процедура бронювання за списками не зазнала кардинальних змін, але з’явиться електронне бронювання через Дію. Експерт пояснив основні моменти нового порядку бронювання військовозобов’язаних
5824

Штрафи за порушення правил військового обліку та мобілізації

Розміри адміністративних штрафів, які застосовують із 19.05.2024, за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Порушення, за які штрафують працівників та посадових осіб (керівників) підприємств. Суб’єкти влади, які розглядають справи про адміністративні правопорушення та накладають адмінстягнення
4800

Військовий облік на підприємстві

З’ясуйте, за яких умов працівнику можна встановити доплату за ведення військового обліку та коли обов’язки військового обліку покладають на особу служби персоналу
17095

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді