Які батьки отримають кошти на закупівлю путівок дітям

Змінили механізм і систему надання послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки

Індексація зарплат у вересні та жовтні 2024-го

1 червня уряд запустив програму монетизації послуги дитячого оздоровлення та відпочинку за принципом «гроші ходять за дитиною»

Відтепер держава виплачуватиме батькам кошти, на які ті зможуть самостійно придбати путівку для дитини у табір оздоровлення і відпочинку.

Щоб отримати кошти, батьки (або особи які його/її замінює) відкривають спеціальну картку в «ПриватБанк». На неї зараховують 14 165 грн на кожну дитину.

Далі – необхідно обрати табір в карпатському регіоні з переліку закладів вищої категорії і придбати путівку.

Батьки можуть самостійно перевірити себе у переліку отримувачів коштів, а також обрати та забронювати путівку до закладу оздоровлення та відпочинку.

До Переліку отримувачів послуги входять родини, які є малозабезпеченими та мають дітей віком 6-18 років, які належать до категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї. Такі сім’ї мають проживати у одній з областей:

  • Дніпропетровська,
  • Донецька,
  • Запорізька,
  • Луганська,
  • Миколаївська,
  • Сумська,
  • Харківська,
  • Херсонська,
  • Чернігівська
  • Київська.

Пріоритет в оздоровленні дітей за цим проєктом з визначених областей надали з огляду на те, що регіони знаходяться в зоні активних бойових дій, перебували в тимчасовій окупації або на кордоні з рф та зазнають активних артилерійських обстрілів.

За інформацією Мінсоцполітики


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19840

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
115281

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7486

Індекс інфляції на 2024 рік

У статті знайдете актуальний індекс інфляції та індекс споживчих цін 2024 у таблицях
196705

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді