Витрата власних коштів ФО під час відрядження

347

Запитання

Чи виникає об’єкт оподаткування ПДФО у найманого працівника, якщо аванс на відрядження не видавався, а звіт про використання коштів під час відрядження та під звіт, подається для відшкодування витрат, понесених за власні кошти?

Відповідь

У разі якщо юридичною особою (роботодавцем) відшкодовуються витрати, понесені фізичною особою (працівником) під час відрядження за власні кошти, то сума таких відшкодованих витрат не є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб, за умови виконання усіх вимог, встановлених п. 170.9 ст. 170 Податкового кодексу України.

Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності та несплату податків

Витрата власних коштів ФО під час відрядження

ЗІР, категорія 103.04

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Авансовий звіт 2024: як заповнити

Звіт про використання коштів, виданих на відрядження, ще неофіційно називають авансовий звіт. Це необхідний документ для кінцевого оформлення господарських операцій з підзвітними особами. Як оформити авансовий звіт, зразки, за якими заповните авансовий звіт без помилок, – у консультації
313809

Відрядження 2024: як оформити

Все про відрядження в Україні — в огляді. Також аналізуємо документальне оформлення відрядження
191552

Наказ про відрядження директора: зразок

Директор і відрядження – це типове поєднання. Кому як не йому вирішувати всі справи поза межами підприємства? І їхати туди він може разом як з водієм, так і один. Як оформити відрядження директору – з’ясуємо разом
39677

Добові на відрядження 2024

Спеціальна таблиця «ДОБОВІ 2024» допоможе вам уникнути помилок. Скачайте її, роздрукуйте і рахуйте без помилок
14191