Чи підпадають під визначення контрольованих операції з прощення кредиторської/дебіторської заборгованості?

892

Запитання

Чи підпадають під визначення контрольованих операції з прощення кредиторської/дебіторської заборгованості?

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Дебіторська заборгованість

Довіряй, але перевіряй. Ця приказка відображає суть обліку дебіторської заборгованості, яку треба не тільки визнати, але й контролювати на кожну дату балансу щодо можливості бути сплаченою. Визнання та списання дебіторської заборгованості, її розкриття у фінзвітності – у консультації
72666

Кредиторська заборгованість: види, бухоблік

Експерт пояснив, що таке кредиторська заборгованість, які її види існують, коли кредиторську заборгованість вважають простроченою та як списувати кредиторську заборгованість. А на прикладах проводок показав, як відображати в бухобліку кредиторську заборгованість.
122908

Резерв сумнівних боргів 2023

Резерв під погашення дебіторської заборгованості — про нього знають, але далеко не всі хочуть нараховувати. У консультації – бухгалтерські й податкові правила його нарахування, його практична доцільність. Також допоможемо обрати найкращий метод розрахунку для підприємства та врахувати обставини воєнного часу.
73790

Списання безнадійної дебіторської заборгованості

Борги підприємству повертають, на жаль, не завжди. Причиною цього може бути банкрутство боржника, сплив строку позовної давності або форс-мажор, який виник. Розглянемо, як виглядає списання безнадійної дебіторської заборгованості в бухгалтерському та податковому обліку.
153414