Чи поширюють обмеження щодо граничної суми готівкового розрахунку у відрядженні

507

Запитання

Чи поширюється обмеження щодо граничної суми готівкового розрахунку у розмірі 10 000 грн. на використання коштів, виданих на відрядження, у разі придбання ТМЦ?

Відповідь

🔊 Штрафи за відсутність або незастосування РРО

Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні затвердив Нацбанк постановою від 29.12.2017 № 148; далі — Положення.

Госпсуб’єкти мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами, зокрема, між собою — у розмірі до 10 000 (десяти тисяч) грн включно (п. 6 розд. ІІ Положення).

Обмеження щодо граничної суми готівкового розрахунку не поширюють на готівкові розрахунки, пов’язані з відрядженням працівника підприємства.

При цьому, зазначене обмеження у розмірі 10 000 грн поширюють на придбання таким працівником упродовж дня за рахунок коштів, виданих на відрядження, товарно-матеріальних цінностей.

За інформацією ДПС в Івано-Франківській області


Вебінар для бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження за кордон

У закордонного відрядження є особливості. У статті усе – від наказу про відрядження до авансового звіту та обліку з урахуванням останніх змін
213454

Відрядження 2024: як оформити

Все про відрядження в Україні — в огляді. Також аналізуємо документальне оформлення відрядження
199387

Відрядження на власному автомобілі

Для працівників вояж у відрядження на автомобілі комфортніший та зручніший, ніж на громадському транспорті, однак для бухгалтера — додаткова робота. Розглянемо, як відобразити у податковому та бухгалтерському обліку витрати на відрядження працівника на власному автомобілі
18153

Добові на відрядження 2024

Добові — це виплата, яка завжди асоціюється з відрядженням. Розмір добових 2024, розрахунок добових на відрядження в Україні та за кордон – про все це у даній консультації
129687