Чи необхідно в електронній формі подавати декларацію на прибуток, якщо подається фінансова звітність з виправленими показниками?

248

Запитання

Чи необхідно в електронній формі подавати Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств(далі – Декларація) з ознакою «Звітна нова», якщо до граничного терміну подання подається фінансова звітність з виправленими показниками, які не вплинули на показники Декларації, та чи подається повторно фінансова звітність, показники якої не підлягають виправленню, якщо Декларація з ознакою «Звітна нова» подається до граничного терміну подання?

Відповідь

Якщо до граничного терміну подання Декларації у фінансовій звітності виявлені помилки, які впливають на показники Декларації, такі уточнення здійснюються у «Звітній новій» Декларації з поданням до такої Декларації фінансової звітності з виправленими показниками.

У разі якщо до граничного терміну подання подається Декларація з ознакою «Звітна нова», то фінансову звітність, показники якої не підлягають виправленню, повторно можна не подавати.

При цьому платники мають право скористатися нормами п. 46.4 ст. 46 Податкового кодексу України щодо подання доповнення до Декларації, яке може бути складено за довільною формою та буде використано контролюючим органом при аналізі показників такої Декларації. Таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання.

Скачати текст

ЗІР, категорія 102.23.02

Чи необхідно в електронній формі подавати декларацію на прибуток, якщо подається фінансова звітність з виправленими показниками?
Антон ЮЛІН,незалежний консультант, Київ
Розповімо, як трансформаційні різниці можуть вплинути на податок на прибуток у разі переходу на МСФЗ

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаток ВП до декларації з податку на прибуток 2024: виправлення помилок з податку на прибуток

Виправлення помилок минулих звітних періодів в податковій декларації з податку на прибуток можливе не тільки шляхом подання уточнюючої декларації, а й через подачу Додатка ВП до поточної декларації. Сьогодні в консультації про його заповнення
10450

Виправлення помилок у декларації з податку на прибуток

У статті розповімо про три можливі способи виправлення помилок та порівняємо їхні переваги та недоліки. Підкажемо, чи нараховувати самоштраф і пеню в умовах воєнного стану. Розберемося, як бути з помилками в фінансовій звітності, на основі якої заповнюється декларація з податку на прибуток
76923

Податкова декларація з податку на прибуток підприємства

Кому і коли подавати податкову декларацію з податку на прибуток. Розглянемо також її оновлену форму та останні зміни. Скористайтеся роз'ясненнями, які допоможуть подати декларації з податку на прибуток правильно
312378

Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній

У 2023 році учасникам міжнародної групи компаній, що мали контрольовані операції, разом зі звичним уже Звітом про контрольовані операції обов’язково треба подати повідомлення про участь у міжнародній групі компаній за 2022 рік. У консультації розповімо про форму цього повідомлення, терміни подання, алгоритм заповнення та штрафи, які доведеться сплачувати за неподання
9415