Чи має право СГ перерахувати суму позики на особисту картку працівника?

349

Запитання

Чи має право СГ (ЮО або ФОП) перерахувати суму позики на особисту (зарплатну) картку найманого працівника?

Відповідь

Безвідсоткова позика: як оформити, обліковувати та оподатковувати

Обмежень щодо перерахування сум позики, яка надається суб’єктом господарювання своєму працівнику чинним законодавством не передбачено.

Скачати текст

ЗІР, категорія 109.15

Чи має право СГ перерахувати суму позики на особисту картку працівника?
Альона ЛЕБЕДИК,експерт Експертус Головбух, ACCA DipIFR (rus)
Дисконтування стало обов’язковим для всіх підприємств, що ведуть облік за П(С)БО. Мінфін не пощадив нікого. Ми взяли собі за мету полегшити для вас цей удар.

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як відбувається дисконтування кредитів та позик

Вимога дисконтувати довгострокову заборгованість у національних стандартах бухгалтерського обліку з’явилася порівняно недавно й питань викликає чимало. Одне з них – чи треба дисконтувати довгострокову заборгованість по кредитам і позикам, якщо по них нараховуються проценти позичальнику? У консультації розглянемо питання дисконтування банківських кредитів і відсоткових позик
27905

Фінансовий лізинг: критерії, оподаткування, бухоблік

Фінансовий лізинг у чомусь подібний до банківського кредиту – він дає можливість отримати бажане майно раніше, та виплачувати кошти за нього поступово, але з відсотками. В консультації про фінансовий лізинг, податкові і бухгалтерські критерії фінансового лізингу, оподаткування і бухгалтерський облік у лізингоотримувача з урахуванням нещодавнього оновлення НП(С)БО 14
46667

Овердрафт: як одержати й облікувати

У статті експерт пояснить, що таке овердрафт, яка його відмінність від кредиту, як відобразити овердрафт в бухгалтерському обліку та унаочнить це проведенням.
11710

Що вигідніше — взяти автомобіль у лізинг або в кредит

За договором лізингу лізингодавець передає у виключне користування другій стороні (лізингоодержувачу) на визначений строк майно за умови сплати лізингоодержувачем періодичних лізингових платежів. А об’єктом лізингу може бути нерухоме і рухоме майно, призначене для використання як основні фонди.
5332