Зерновий коридор: Україна й Туреччина продовжать взаємодію

16.10.2022 Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся з Міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром. У фокусі перемовин — продовжити дію програми «Зернова ініціатива» після 22.11.2022.

eksport-zernovykh.jpg

Часткова компенсація за придбання сільгосптехніки: як відшкодувати 25% своїх витрат

Програму експорту зерна та продуктів харчування з українських портів до Європи, Азії та Африки розробили з метою стабілізувати ціни на продовольство та уникнути глобального голоду (далі — програма «Зернова ініціатива»). З моменту старту програми «Зернова ініціатива» з України вже експортували понад 7,7 млн т агропродукції.

Сторони-учасники програми «Зернова ініціатива» — ООН, Туреччина та Україна. Вони висловили готовність продовжити дію програми і запевнили, що зроблять все можливе, щоб зерновий коридор працював і після 22 листопада.

Під час зустрічі українська сторона наголосила, що важливо прискорити інспектування суден із зерном Спільним координаційним центром. Завдяки цьому вдасться суттєво збільшити обсяги експорту зерна, а також запобігти утворенню черг на перевірках.

Нагадаємо, 22.07.2022 у Стамбулі за пропозиції ООН Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Строк дії ініціативи — до 22.11.2022.

У межах програми «Зернова ініціатива» Всесвітня продовольча програма ООН уже відправила понад 150 тис. т пшениці для жителів країн, яким загрожує голод.

За інформацією Мінінфраструктури

 


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальне податкове зобов’язання: як розрахувати та сплатити

Cума всіх сплачених податків аграрієм не має бути менше ніж мінімальне податкове зобов’язання. Як розрахувати мінімальне податкове зобов’язанн та чи зросте податкове навантаження — у консультації
50148

Облік власновирощеної сільгосппродукції для посіву

Агропідприємства вирощують продукцію переважно для продажу на сторону. Проте нерідко використовують її як насіння для нового врожаю. Тримайте роз’яснення експерта, які допоможуть облікувати витрати на підготовку та посів насіння, а також задокументувати ці операції
60

Ліцензування зберігання пального для аграріїв

Ліцензія на зберігання пального агропідприємством необхідна усім сільгосптоваровиробникам (фермерам), які закуповують пальне та зберігають його на своїй території для подальшого використання для власних потреб чи промислового перероблення. Розглянемо, що для цього потрібно та які останні зміни
4307

Як оцінити збитки від війни особистим селянським і фермерським господарствам — ФОПам

Мінагрополітики вдосконалило процедуру оцінки шкоди та збитків, що особисті селянські та фермерські господарства — ФОПи зазнали через військову агресію рф. Підкажемо, як діяти цим господарствам, аби провести оцінку розміру збитків від загибелі сільськогосподарських тварин, бджолосімей і пошкодження сільськогосподарської техніки. Це дасть змогу з часом отримати їх відшкодування
67

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді