Статті за темою Загальна система оподаткування

Загальна система оподаткування і ФОП 2024
Розповімо про особливості перебування ФОП на загальній системі оподаткування у 2024 році: облік доходів і витрат, про rнигу обліку, перехідні витрати між I та II кварталом, графік обов’язкових платежів (ЄСВ, ПДФО, військовий збір). Чи варто переходити на загальну систему у 2024 році? Відповіді у статті
503042
Один рік — дві системи: як звітувати ФОПу під час переходу
Міграція між загальною та спрощеною системами оподаткування спричиняє чимало питань. Які звіти треба подати підприємцю, який припиняє свою діяльність, є платником єдиного податку, але має впродовж року минуле на загальній системі — відповідаємо
565
Чи включає ФОП до витрат придбання касового апарата
ФОП на загальній системі у 2022 році придбав касовий апарат. У 2023 році він продав його юридичній особі. Юрособа у формі № 4ДФ відобразила таке придбання за ознакою доходу «157». Чи включає ФОП придбання касового апарата до витрат? Як він оподатковує такий дохід? Чи виникає в нього ПДФО?
2029
Готуємося з 1 липня переходити із 2% єдиного податку на іншу систему
Багато платників хоче залишитися спрощенцем після скасування 2% єдиного податку з 1 липня. Розглянемо, чи всі можуть на це розраховувати і як подати заяву тим, хто має таке право. Додаємо зразки заяв
25201
Книга обліку доходів і витрат
Підприємці загальної системи ведуть облік своїх доходів і витрат. Книга обліку доходів і витрат для загальної системи оподаткування має свої нюанси. З липня 2021 року введена типова форма даної Книги. Консультація допоможе вам у ній розібратися.
86615
ЕСВ 2018 на общей системе
Общая система налогообложения имеет свои особенности начисления единого социального взноса по сравнению с упрощенной. Рассмотрим их.
9963
Чи обов’язково юридичній особі отримувати копії документів, що підтверджують статус ФОП
Якщо ФОП, якому юрособа виплачує дохід, застосовує загальну систему оподаткування, така юрособа як податковий агент не зобов’язана утримувати ПДФО та військовий збір із доходів такого ФОП, якщо має копію (або навіть роздруківку) витягу чи виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, у якому фізичну особу зареєстровано як приватного підприємця.
3204
Переваги загальної системи для ФОП у 2018 році
Займаючись підприємництвом, треба самотужки вирішувати безліч питань. Важливим є й питання вибору системи оподаткування та ведення обліку. Сьогодні про переваги загальної системи оподаткування для підприємців та її нюанси.
14085
Загальна система оподаткування: нюанси
Реєструючись як ФОП неодмінно треба задуматися про систему оподаткування. Загальна система має свої переваги, так як дає можливість враховувати величину витрат підприємця. Більші витрати – менший податок, і це безперечний плюс. Отже, сьогодні про нюанси загальної системи оподаткування.
28297