Чим загрожує неправильно визначений звітний період під час формування податкового кредиту

Податковий кредит показують у звітному періоді реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування (ПН/РК).

Суми ПДВ у ПН, зареєстрованій в ЄРПН з порушенням строку, включають до податкового кредиту у звітний податковий період реєстрації ПН/РК в ЄРПН, але не пізніше ніж через 1095 календарних днів. з дати їх складення (у т. ч. для платників, які застосовують касовий метод).

Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності та несплату податків

До податкового кредиту не зараховують суми податку, не підтверджені ПН/РК або митними деклараціями, зареєстрованими в ЄРПН.

Тож ДФС просить бути уважними під час формування Додатку 5 до податкової декларації.

Якщо контролери виявлять помилку щодо суми податкового зобов’язання чи бюджетних відшкодувань, заплатите штраф у розмірі 25% від суми визначеного податкового зобов’язання чи завищеного бюджетного відшкодування, за повторне протягом 1095 днів порушення — 50% (ст. 123.1 Податкового кодексу України). Крім того, за це порушення передбачена відповідальність за статтею 163-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий кредит з ПДВ 2024: відображаємо в обліку

Податковий кредит з ПДВ завжди був об’єктом прискіпливої уваги з боку податківців, так як впливає на обсяг податку сплаченого до бюджету. Сьогодні в консультації про право на податковий кредит з ПДВ, правила його обліку, податковий кредит з ПДВ проводки і приклади
148138

Ризики невизнання податкового кредиту

Первинні документи від постачальника надходять із запізненням у наступному звітному періоді. Причому виникає невідповідність між датами проведення податкових накладних та акта надання послуг. З’ясуємо, чи існують у такому разі ризики невизнання витрат та податкового кредиту з ПДВ
1058

Податковий борг: чим ризикує покупець, постачальник якого його має

Постачальник має податковий борг , за даними податківців, і його майно перебуває у податковій заставі. Розглянемо, чи зашкодять підприємству-покупцеві тимчасові фінансові проблеми постачальника.
2465

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді