Коли АЗС може відпускати пальне без РРО

Для відпускання пального на АЗС використовують спеціалізовані електронні контрольно-касові апарати для автозаправних станцій (АЗС). Вони входять до окремого розділу Державного реєстру РРО.

Контролери відзначають: паливо на АЗС мають реалізовувати із застосуванням належно зареєстрованого, опломбованого у встановленому порядку та переведеного у фіскальний режим роботи спеціалізованого РРО з роздрукуванням чеків встановленої форми.

Хто може працювати без РРО та РК

Проте є виняток із правила. РРО можуть не застосовувати лише під час відпускання:

  • оптових партій пального, за які розрахувалися безготівково шляхом переказу коштів із рахунку на рахунок або шляхом взаємозаліку;
  • пального, що перебуває на відповідальному зберіганні, за умови, коли його відпускають із ємностей, спеціально призначених для зберігання та відпуску оптових партій пального.

Податківці наголосили: відсутність РРО та виданого розрахункового документа може свідчити про відсутність контролю над процесами доставки, заправки, а головне, якості пального.

Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний чек 2024

У цьому огляді про те, як працюють електронні чеки, або е-чеки, та програмні реєстратори розрахункових операцій (пРРО), що є альтернативою звичайним касовим апаратам
12113

Z-звіт: як сформувати

Z-звіт — це обов’язковий денний звіт касового апарату — як звичайного, так і програмного. Друкувати його чи ні, як, де і скільки зберігати, як часто формувати Z-звіт, електронний Z-звіт, особливості Z-звітів програмних РРО, відповідальність за порушення — в огляді
71893

РРО для ФОП: ліміти

Чи існує зараз ліміт доходу для ФОП, який дозволяє не встановлювати РРО/пРРО? Чи можна ФОП не встановлювати РРО/пРРО, якщо клієнти розраховуються безготівково –платіжними картками, у т.ч. через систему WayForPay, LiqPay чи подібні?
2466

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді