КМУ уточнив порядок подання фінзвітності

Теми:

Хто подає квартальну фінансову звітність 2019

КМУ уточнив норми Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою від 28.02.2000 № 419. Зокрема підкоригував перелік підприємств, які подають скорочену за показниками річну фінансову звітність у складі балансу і звіту про фінансові результати. Йдеться про підприємства, які належать до:

  • мікропідприємств;
  • непідприємницьких товариств (крім тих, що зобов’язані складати фінансову звітність за МСФЗ);
  • підприємств, які ведуть спрощений бухоблік доходів та витрат відповідно до податкового законодавства.

Також визначили, що фінзвітність та консолідовану фінзвітінсть складають за МСФЗ суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у видобувних галузях. Раніше йшлося про підприємства, які провадять діяльність з видобутку корисних копалин загальнодержавного значення. Таке уточнення зробили відповідно до Закону України «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях» від 18.09.2018 № 2545-VIII.

Постанова набере чинність з дня опублікування.

Постанова КМУ від 17.07.2019 № 625


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

МСФЗ 2024

Міжнародні стандарти фінансової звітності — це об’єднуюча ланка, яка дозволяє інвестору з будь-якої країни зрозуміти бізнес, в який він вкладає чи уже вклав кошти. Крім того, це визнаний стандарт якості подачі фінансової інформації. У консультації розповімо про особливості застосування МСФЗ в Україні
16743

Міжнародний день бухгалтера 2023

Невдовзі, 10 листопада, ― Міжнародний день бухгалтера. Спеціально до свята ми підготували для вас п'ять порад, як незвично провести цей день. Вам більше не доведеться забивати у пошуковику запити на кшталт «міжнародний день бухгалтера листівки», «міжнародний день бухгалтера картинки» або «привітання міжнародний день бухгалтера». Ми підготували для вас ексклюзив ― іменні листівки з привітанням, які зможете згенерувати собі та поширити в соцмережах, а також надіслати колегам у необмеженій кількості. Обов'язково скачайте!
2969

Облік послуги хостингу від нерезидента

Підприємства купують хостинг для сайтів-візитівок, інтернет-магазинів, платіжних онлайн-ресурсів тощо. Консультація допоможе класифікувати хостинг та оподаткувати придбання такої послуги у нерезидентів. Також експерт пояснила як відображати послуги хостингу в бухгалтерському обліку
1119

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді