Prozorro інтегрували з реєстром податкової

Теми:

Замовник вимагає накладні: подавати чи оскаржувати

Відтепер дані щодо відсутність/наявність податкової заборгованості переможця тендеру потраплятимуть в систему Prozorro за автоматичним запитом. Тобто не потрібно просити у постачальника довідку про відсутність податкової заборгованості. Достатньо просто подивитись цю інформацію в Prozorro.

Prozorro інтегрували з реєстром податкової

Як подивитись в Prozorro інформацію про відсутність податкової заборгованості

Згідно частиною 3 статті 17 Закону України про публічні закупівлі Замовник може прийняти рішення про відмову учаснику в участі у процедурі закупівлі та може відхилити тендерну пропозицію учасника у разі, якщо учасник має заборгованість із сплати податків і зборів (обов’язко вих платежів).

В яких процедурах закупівлі буде формуватись довідка з ДПС

Функціонал реалізований тільки для таких процедур закупівлі, як:

  • Відкриті торги;
  • Відкриті торги з публікацією англ.мовою;
  • Переговорна процедура для потреб оборони;
  • Конкурентний діалог (2-ий етап);
  • Конкурентний діалог з публікацією на англ. мові (2ий етап);
  • Відкриті торги для закупівлі енергосервісу);
  • Укладання рамкової угоди

Як ви можете побачити, даного функціоналу немає в допорого вих процедурах закупівлі, переговорній процедурі закупівлі та першому етапі конкурентного діалогу.

Коли формується довідка про відсутність податкової заборгованості в Prozorro

Після формування повідомлення про намір укласти договір системою направляється запит в Державну податкову службу України. За результатами цього запиту системою формується"К витанція №1 з ДФС про відсутність заборгованості". Цю к витанцію ви можете переглянути, натиснувши на фразу “Документи”, як це показано на малюнку нижче.

Як подивитись в Prozorro інформацію про відсутність податкової заборгованості

Але к витанція № 1 ще не дає інформацію про відсутність чи наявність податкової заборгованості Постачальника. Ця к витанція просто повідомляє про те, що запит на отримання інформації з ДФС був надісланий системою. В цій к витанції буде вказаний час відправки запиту, результат відправки та повідомлення про необхідність почекати К витанцію 2 в якій власне і буде інформація.

К витанція № 2 з ДФС з’я виться через певний час. Згідно пункту 8 Інструкції, що затверджена Наказом № 37|11 відповідь на запит формується ДФС автоматично програмними засобами та передається до електронної системи закупівель не пізніше 18:00 наступного робочого дня з дня отримання запиту (крім вихідних та святко вих днів).

УВАГА: якщо 29.10.2019 до 18:00 сформувалась к витанція №1 (тобто надісланий запит в ДФС), то к витанція № 2 має бути опублікована не пізніше, ніж 30.10.2019 до 18:00. Проте, мова йде тільки про робочі дні. Тобто, якщо завтра буде вихідний, то к витанція № 2 має з’я витись не пізніше ніж о 18:00 наступного робочого дня.

Якщо запит в ДФС був надісланий системою 29.10.2019 після 18:00, то к витанція №2 буде сформована протягом 2 наступних робочих днів. Тобто, кінце вий строк, коли має сформуватись к витанція - 31.10.2019 до 18:00.

Де та як буде опублікована к витанція № 2 показано на малюнку нижче.

Prozorro інтегрували з реєстром податкової

Для перегляду інформації в підписаному файлі “Інформація (К витанція №2) з ДФС про відсутність заборгованості” необхідно натиснути “Завантажити підписаний файл .p7s”

Далі на сайті відкрити завантажений файл і натиснути “Зберегти”.

Prozorro інтегрували з реєстром податкової

Відкрийте збережений файл (це можна зробити в будь-якому текстовому редакторі типу "Блокнот", WordРad" тощо) і перевірте інформацію, вказану в полі “R0401G1S” (Позначка про відсутність / наявність заборгованості), як це показано на малюнку нижче.

Prozorro інтегрували з реєстром податкової

Якщо в даному полі вказано:

0 – відсутня заборгованість;

1 – наявна заборгованість

Якщо дане поле не заповнене, потрібно ди витися інформацію в полі “R0301G1S” (Результат обробки запиту):

0 – надано інформацію про відсутність/ наявність заборгованості
1 – учасник процедури закупівлі за вказаним у запиті кодом згідно з ЄДРПОУ/ реєстраційним номером облікової картки платника податків або серією (за наявності) та номером паспорта на обліку в органах ДФС не перебуває;
2 – учасника процедури закупівлі знято з обліку у контролюючих органах;
3 – учасник процедури закупівлі за вказаним у запиті кодом згідно з ЄДРПОУ не є юридичною особою;

Що це дає Замовнику. Тепер Замовник може не вимагати, а постачальник може не надавати довідку з ДФС про відсутність податкової заборгованості, адже вся ця інформація тепер є в системі і формується системою автоматично.

За Інфобокс Prozorro


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір: коли вираховувати за ставкою 5%

Військовий збір в Україні має збільшувати надходження до бюджету для фінансування ЗСУ. Розрахунок та утримання військового збору з 1 жовтня після прийняття Закону про підвищення податків № 11416-д, об’єкти оподаткування, платники збору, звітність та штрафи — у статті
167223

Ставки податків та інші зміни після набуття чинності Закону № 4015: як є і як буде (таблиця)

Закон про підвищення податків (законопроєкт № 11416-д) ще не набрав чинності. Проте ми вже розібрали до крихт усі зміни, які він передбачає. Тримайте порівняльну таблицю, як є і як буде після того, як президент підпише Закон
1405

Створення підприємства: послідовність дій

Ви вирішили розпочати або продовжити свою справу шляхом створення нового підприємства. Це важлива річ. Стаття допоможе зрозуміти послідовність дій під час реєстрації підприємства, а також визначитися, чи варто це робити, адже є й інші альтернативні варіанти ведення бізнесу
68886

❗ Військовий збір 5%: робочі кейси і рішення до них

Закон про підвищення податків (законопроєкт № 11416-д) ще не набрав чинності. Проте запитання «Як діяти з військовим збором» ― запитання ТОП серед бухгалтерів. Редакція Головбух провела терміновий вебінар щодо військового збору і роз'яснила всі тригерні моменти на цю тему. Дізнайтеся, які ситуації найбільше занепокоїли ваших колег, і як їх розв'язати
3109

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді