Як ФОПу отримати Витяг з реєстру платників єдиного податку

Роздрукований електронний витяг в паперовому вигляді не вважається оригіналом

Як ФОПу отримати Витяг з реєстру платників єдиного податку

ФОП, зареєстрований платником єдиного податку, має можливість подати запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку до податковогог органу за місцем податкової адреси в один із таких способів:

  • поштою;
  • безпосередньо до контролюючого органу;
  • засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюйте за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua.

Строк надання витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту. Для госпсуб’єктів, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, — двох робочих днів з дня надходження запиту.

Адміністративна послуга надається безоплатно. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Форми запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та витягу затвердив Мінфін наказом від 16.07.2019 № 308.

У запиті платник проставляє відмітку в полі «Спосіб отримання витягу», а саме:

  • безпосередньо в контролюючому органі

або

  • в електронному вигляді.

ФОП-єдинник першої — третьої групи, може в меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит про отримання витягу за формою F1302101.

Якщо надіслали запит з відміткою отримання витягу з реєстру платників єдиного податку «в електронному вигляді», витяг в електронній формі за формою F1402101 отримаєте у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету.

Роботу в приватній частині Електронного кабінету здійснюйте з використанням кваліфікованого електронного підпису. Його можете отримати у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

За інформацією ДПС у Харківській області


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д вже зареєстрували на сайті ВРУ. Розглянемо, що ці зміни означають для платників податків
852

Штраф за несвоєчасну сплату єдиного податку

Несплата будь-якого податку – це штраф та пеня. Це може статися як усвідомлено, так і через допущену помилку, яка виявлена самостійно чи органом ДПС. Про наслідки несвоєчасної сплати єдиного податку, штрафи за несплату єдиного податку під час воєнного стану — у цьому огляді
91755

Єдиний податок 3 група: умови, ставки, види діяльності, бухгалтерський облік

Платники, які перебувають на єдиному податку, мають можливість сплачувати менше податків, аніж на загальній системі. Групу 3 єдиного податку можуть обирати і фізособи, і юрособи. У консультації розповімо про особливості єдиного податку для групи 3 зі ставками 3% та 5% у 2024 році
571627

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді