За незаконно звільненого працівника під час карантину — штраф до 51 тис грн або виправні роботи

За словами заступника голови Нацполіції — начальника Головного слідчого управління Максима Цуцкірідзе, в разі незаконного звільнення працівники можуть звертатися на 102 або писати заяву в поліцію за статтею 172 «Грубе порушення законодавства про працю» Кримінального кодексу України (КК).

ВІДПУСТКА ЗА ВЛАСНИЙ РАХУНОК ⋙

За незаконно звільненого працівника під час карантину — штраф до 51 тис грн або виправні роботи

Максим Цуцкірідзе зазначив, що санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2000 до 3000 НМДГ (34000-51000 грн). Або позбавлення права обіймати певні посади. Також керівників можуть позбавити права займатися певною діяльністю на строк до 3-х років , або покарати виправними роботами на строк до 2-х років».

Заступник голови Нацполіції також нагадав про статтю 173 «Грубе порушення угоди про працю» КК.

Заступники голови Нацполіції розповів, Коли людину беруть на роботу і укладають договір між нею і роботодавцем, прописані певні умови. Роботодавці не можуть їх погіршувати під приводом карантину, інакше їм доведеться відповідати за такі дії. Поки про такі випадки він не чув, всі з розумінням підходять до ситуації.

Він запевнив, що правоохоронці оперативно реагуватимуть на порушення трудового законодавства і притягуватимуть порушників до кримінальної відповідальності.

За інформацією Єдиного порталу МВС України


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19785

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
113624

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7480

Індекс інфляції на 2024 рік

У статті знайдете актуальний індекс інфляції та індекс споживчих цін 2024 у таблицях
196591

Наказ про преміювання працівників

Один із методів заохочення працівників до роботи — преміювання. У статті розповімо, як документально оформити — скласти наказ. Також для вас — наказ про преміювання працівників зразок
77925

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді