Робота ресторанів з 11 травня: кабмін дозволив клієнтам знімати маски під час приймання їжі

Блок під заголовком новини 1 Підписуйтесь на Telegram-канал Головбух. Новини! Тут про зміни без спаму

12 НОМЕР ЖУРНАЛУ «ГОЛОВБУХ»СКАЧАТИ БЕЗПЛАТНО

Визначено з якими послабленнями будуть працюватимуть заклади громадського харчування з 11 травня. Тож,дозволена діяльність з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках просто неба за умови:

  • відстань не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами;
  • не більш як два клієнти за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років).

Робота ресторанів з 11 травня: кабмін дозволив клієнтам знімати маски під час приймання їжі

Також дозволена діяльність з надання зазначених послуг із здійсненням адресної доставки та замовлень на винос за умови:

  • суб’єкт господарювання є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»від 23.12.1997 № 771/97-ВР;
  • персонал забезпечено засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук);
  • відвідувачі перебувають, крім часу приймання їжі, у засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, у тому числі виготовлених самостійно;
  • дотримано відповідні санітарні та протиепідемічні заходи.

ТОП-5 СПРАВ ДЛЯ ПРИБУТКІВЦЯ НА ЧАС КАРАНТИНУ ⋙

Щодо санітарних та протиепідемічних заходів, то Проектом тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при роботі закладів громадського харчування визначено, зокрема:

  • температурний скринінг всіх працівників перед початком робочої зміни;
  • на вході до закладу необхідно організувати місця для обробки рук антисептиками ;
  • замовлення здійснюють дистанційно (телефоном, з використанням засобів телекомунікацій) або через спеціально облаштоване вікно (вхідні двері) закладу. Видачу замовлень та розрахунок проводять через спеціально облаштоване вікно або через вхідні двері закладу;
  • дистанція між клієнтами не менше 1,5 м;
  • працівники, що видають замовлення та здійснюють розрахунок, повинні бути одягнені в медичні маски або респіратор та одноразові рукавички;
  • меню повинні бути розміщені для ознайомлення поруч з місцем видачі замовлень. Видача клієнтам меню заборонена;
  • замовлення видають виключно в одноразовому посуді та в закритій тарі.

Крім того суб'єкт господарювання повинен:

  • забезпечити працівників п'ятиденним запасом засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів і організувати контроль за їх використанням;
  • інформувати клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі та на офіційних сторінках в мережі Інтернет та соціальних мережах;
  • проводити вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь на літніх майданчиках з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів не рідше ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/зміни;
  • тимчасово відсторонити від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет).

Постанова КМУ від 04.05.2020 № 343

додаток


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Табель обліку робочого часу: як правильно заповнити у 2025 році

Як правильно відобразити лікарняні, щорічну та декретну відпустку в табелі обліку робочого часу? Пояснюємо особливості складання табеля у воєнний час. У консультації — зразок і готовий шаблон для скачування
254004

Бронювання ФОП 2025: чи можуть підприємці отримати відстрочку від мобілізації

Чи можливе бронювання фізичних осіб-підприємців в Україні? Це питання активно обговорюють, адже багато ФОПів хочуть отримати для себе і своїх працівників відстрочку від мобілізації. Хоча на сьогодні такої можливості офіційно немає, у ВРУ розглядають кілька законопроєктів, які можуть змінити ситуацію. Розберімо, що пропонує законодавець
20242

Календар бухгалтера 2025: вересень

Правильний розрахунок зарплати, відпускні та лікарняні, вчасна подання податкової, фінансової та статистичної звітності — ви легко впораєтеся з усім, якщо скористаєтеся нашим календарем
24512

Як змінили Розрахунок сільгоспчастки у 2025 році

Із 18 липня 2025 року діють оновлені правила заповнення Розрахунку частки сільгосптоваровиробництва. Тепер до сільгоспдоходу можете включати більше операцій, а деякі «дивні обмеження» скасовані. Дізнайтеся, на які зміни чекати у звітності за новою формою
58

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді