Жорсткий карантин із 22 червня: чи введуть

В Україні за останній тиждень різко зросла кількості нових випадків захворювання на COVID-19. Тенденція до погіршення епідемічної ситуації простежується з початку поетапного пом’якшення в країні карантинних обмежень.

МОЗ розробило 81 сценарій можливого розвитку ситуації з COVID-19 у країні. Ретроспективно вибрали 3 сценарії, які враховують сезонність поширення вірусу.

Літо підприємців 2020: працюємо в умовах адаптивного карантину

Жорсткий карантин із 22 червня: чи введуть

Якщо ситуація буде розвиватися за гіршим сценарієм, то в деяких областях уже з 22 червня можуть ввести жорсткий карантин. Але існує також висока ймовірність скасування карантину за умови дотримання протиепідемічних правил.

З 22 червня змінять індикатори можливого посилення карантинних заходів на місцях. Зокрема, встановлені такі критерії: середня кількість тестувань методами ПЛР та ІФА-аналізу (не менше ніж 24 на 100 тисяч населення, раніше — 12). Замість інцидентності вводиться коефіцієнт виявлення випадків інфікування коронавірусом, він складає більше 11%, а також введено показник динаміки зростання випадків інфікування — більше 10%. Рішення щодо посилення чи послаблення карантину будуть приймати органи місцевого самоврядування за поданням головного санітарного лікаря області. Обмежувальні заходи можна буде вводити не для всієї області, а для окремого району.

Збереження динаміки сьогоднішніх критеріїв епідемічної ситуації дозволить пом’якшити з 22 червня карантин у Києві та Чернівецькій області, які раніше не могли цього зробити. Натомість негативну динаміку демонструє Харківська область.

Уряд на найближчому засіданні, запланованому на 19 червня, планує розглянути питання звільнення від оподаткування операцій закупівлі ІФА-тестів і обладнання, а також спростити процедуру їх придбання.

За матеріалами МОЗ


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір: коли вираховувати за ставкою 5%

Військовий збір в Україні має збільшувати надходження до бюджету для фінансування ЗСУ. Розрахунок та утримання військового збору після прийняття Закону про підвищення податків № 11416-д, об’єкти оподаткування, «натуральна» база, платники збору, звітність та штрафи — у статті
163592

Оцінка основних засобів підприємства

Основні засоби – це матеріальні активи, які використовуються тривалий час, а їхня вартість суттєво впливає на загальну вартість активів підприємства, показники фінансового стану. Внаслідок інфляційних процесів і зносу вартість основних засобів, що показана у балансі підприємства, починає суттєво відрізнятися від реальної. Правила оцінки основних засобів для цілей бухгалтерського обліку – у даній консультації
41320

Казначейські рахунки для КНП: наслідки переходу та перспективи компромісу

Держава знов зробила спробу перевести державні й комунальні ЗОЗ на казначейське обслуговування. Розберімося, що ж нам пропонують і на що очікувати надавачам медичних послуг у короткій перспективі, + бонус для вас — запрошення на безплатний вебінар за цією темою
28

Семінари для бухгалтерів у 2024 році

Бухгалтерські семінари та вебінари ― це можливість для бухгалтера швидко опанувати новації законодавства, дізнатися рішення для специфічних робочих ситуації, а також обмінятися досвідом в бухгалтерській спільноті. Які семінари для бухгалтерів невдовзі відбудуться ― в огляді
19547

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді