Довідка про відсутність заборгованості: які помилки допускають у заяві на її отримання

⚡️ ДИСКОНТНІ ВІЙНИ: ЯКІ АРГУМЕНТИ СТАНУТЬ ЗБРОЄЮ У СУДІ ⚡️

Щоб отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів (далі — довідка) подайте заяву за формою згідно додатку 2 до Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі — Порядок), затвердженого наказом Мінфіну від 03.09.2018 № 733.

Довідка про відсутність заборгованості: які помилки допускають у заяві на її отримання

Заява складаєте з обов’язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів та зазначенням найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації), до якого (якої) довідку буде подано платником.

Для заповнення даних обов’язкових реквізитів у пунктах 3 та 4 заяви передбачені відповідні поля.

Зокрема, у пункті 3 заяви заповнюєте реквізити нормативно-правового акту, положеннями якого передбачено необхідність підтвердження відсутності у платника заборгованості з платежів або надання відповідної довідки.

Потрібно зазначати усі реквізити нормативно-правового акту за уніфікованим шаблоном, необхідні для його ідентифікації:

  • вид (Закон України або ЗУ (скорочений варіант), постанова Кабінету Міністрів України або постанова КМУ (скорочений варіант), наказ міністерства, постанова Правління Національного банку України або постанова Правління НБУ (скорочений варіант);
  • порядковий номер (знак «№» та арабські або арабсько-римські цифри, знаки «-», «/»);
  • дату прийняття, оформлену словесно-цифровим (25 грудня 2015 року) або цифровим способом (25.12.2015);
  • індивідуальну назву, що зазначають у лапках («...»).

Наприклад, заповнений на цій підставі пункт 3 заяви матиме вигляд: «3. Довідку прошу надати відповідно до вимог: Закону України від 25 грудня 2015 року № 922-VIII «Про публічні закупівлі».

Зверніть увагу, у пункті 3 Заяви не посилайтесь на наказ Мінфіну «Про затвердження Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи» від 03.09.2018 № 733. Даний акт не є підставою для надання довідки, а лише визначає механізм її надання контролерами платнику.

У пункті 4 заяви зазначайте найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації), до якого (якої) буде подано довідку.

Виходячи з вимог статті 90 Цивільного кодексу України юридична особа має своє найменування (повне або скорочене), яке містить інформацію про її організаційно-правову форму. Тож на основі даної інформації заповнюєте пункту 4 заяви, де вказуєте повний або скорочений варіант найменування суб’єкта до якого плануєте подавати довідку.

Зверніть увагу, не зазначайте у пункті 4 заяви, замість найменування суб’єкта до якого буде подано довідку, будь-яку іншу інформацію. Наприклад: «за вимогою», «не визначено», «тендерному комітету» або власної назви.

За інформацією Офісу ВПП ДПС


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Кваліфікований електронний підпис: види та використання

Електронний цифровий підпис — це заміна традиційного підпису «від руки». В його основі лежить криптографічний захист електронних даних з використанням особистого ключа особи, яка підписує документ. Які існують види електронного підпису, які з них обов’язкові і в яких ситуаціях, який підпис вимагає ДПС, що таке захищений носій і токени та їхні альтернативи
55638

ФОП з найманими працівниками: як нарахувати і виплатити зарплату

Чи може ФОП мати найманих працівників? Так, фізособи-підприємці можуть мати найманих працівників. Відповідно, вони мусять нараховувати і виплачувати зарплату, платити з неї податки. Розглянемо, як це правильно робити і якими документами оформлювати
44

Облікова ставка НБУ 2024

Облікова ставка НБУ — монетарний інструмент, за яким НБУ встановлює для суб'єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених та розміщених грошових ресурсів. Із 20.09.2024 розмір облікової ставки НБУ залишиться на рівні 13% річних
53443

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді