З 1 липня держава видає гранти для аграріїв

З 01.07.2022 можете подати заявку через «Дію», щоб отримати грант для висадки нових садів чи розвиток тепличного господарства.

З 1 липня держава видає гранти для аграріїв

Агрозміни у НП(С)БО: як застосовувати

З 1 липня стартувала нова урядова програма «єРобота». Відтепер через «Дію» можете подати заявку на безповоротні гранти, щоб:

  • створити власну справу;
  • розширити малий чи середній бізнес;
  • отримати навички для нової кар’єри.

Програма розрахована на приватних підприємців, аграрні компанії, фермерські господарства, які є власниками землі або орендували землі строком не менше ніж на сім років.

Зокрема, щоб частково компенсувати вартість створення теплиць, можете отримати грант розміром 5—7 млн грн. Очікувана кількість грантів — 3000 на рік. Бюджет програми — 7 млрд грн.

Кошти гранта можна витратити:

  • на будівництво;
  • технічне обладнання;
  • посівні матеріали та добрива.

Для першої тисячі учасників 70% вартості проєкту фінансує держава, а 30% — підприємець.

Щоб отримати грант, подайте заявку через «Дію» або уповноважений банк. Основна вимога — працевлаштування робітників і сплата податків.

Можна також отримати грант на підтримку садівництва, ягідництва та виноградарства. Держава надасть від 300 до 400 тис. грн на гектар садів — приблизно 70% середньої вартості висадки. Бюджет програми — 4 млрд грн. Цих коштів вистачить на висадження 10 тис. га нових садів.

Отримувачі грантів повинні мати або власну землю, або землю, яку отримали в користування щонайменше на сім років. Проєкт саду може бути від 1 до 25 га. Кошти надійдуть на банківський рахунок для прозорої закупівлі саджанців, обладнання, добрив тощо.

Нагадаємо, Мінагрополітики розробило програми безповоротних грантів для аграріїв, які КМУ затвердив постановою «Деякі питання надання грантів бізнесу» від 21.06.2022 № 738. Програми стосуються розвитку садівництва, ягідництва, виноградарства, а також тепличних господарств.

За інформацією Мінагрополітики


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух» на рік.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальне податкове зобов’язання: як розрахувати та сплатити

Cума всіх сплачених податків аграрієм не має бути менше ніж мінімальне податкове зобов’язання. Як розрахувати мінімальне податкове зобов’язанн та чи зросте податкове навантаження — у консультації
50158

Облік власновирощеної сільгосппродукції для посіву

Агропідприємства вирощують продукцію переважно для продажу на сторону. Проте нерідко використовують її як насіння для нового врожаю. Тримайте роз’яснення експерта, які допоможуть облікувати витрати на підготовку та посів насіння, а також задокументувати ці операції
60

Ліцензування зберігання пального для аграріїв

Ліцензія на зберігання пального агропідприємством необхідна усім сільгосптоваровиробникам (фермерам), які закуповують пальне та зберігають його на своїй території для подальшого використання для власних потреб чи промислового перероблення. Розглянемо, що для цього потрібно та які останні зміни
4310

Як оцінити збитки від війни особистим селянським і фермерським господарствам — ФОПам

Мінагрополітики вдосконалило процедуру оцінки шкоди та збитків, що особисті селянські та фермерські господарства — ФОПи зазнали через військову агресію рф. Підкажемо, як діяти цим господарствам, аби провести оцінку розміру збитків від загибелі сільськогосподарських тварин, бджолосімей і пошкодження сільськогосподарської техніки. Це дасть змогу з часом отримати їх відшкодування
67

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді