Для визначення права працівників на безплатне забезпечення лікувально-профілактичним харчуванням потрібно керуватися Гігієнічною класифікацією праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу
Фахівці Мінсоцполітики повідомили, що для визначення права працівників, які працюють у шкідливих і важких умовах праці, на скорочену тривалість робочого тижня, їх безплатне забезпечення лікувально-профілактичним харчуванням, молоком або рівноцінними харчовими продуктами потрібно керуватися Гігієнічною класифікацією праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу, затвердженою наказом МОЗ від 08.04.2014 № 248.
Для визначення права працівників на пенсію за віком на пільгових умовах та на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці, під час оцінки умов праці пропонується користуватись:
Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності
- додатком 4 Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених постановою Мінпраці від 01.09.1992 № 41 та Головним державним санітарним лікарем України;
- показниками та критеріями умов праці, за якими надаватимуться щорічні додаткові відпустки працівникам зайнятим на роботах, пов’язаних з негативним впливом на здоров’я шкідливих виробничих факторів, затвердженими наказом МОЗ та Мінпраці від 31.12.1997 № 383/55.
Повне або часткове копіювання матеріалу дозволено лише за умови посилання на портал «Головбух24»
Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
Зазвичай перед початком проведення інвентаризації керівник підприємства видає наказ. Тримайте зразки оформлення наказу про проведення річної та позапланової інвентаризації
Ліміт каси і строки здавання готівки до банку встановлюють підприємства, що проводять операції з готівкою. Підприємство мусить розробити і затвердити внутрішній документ (наказ) про порядок розрахунку ліміту каси підприємства і своїх відокремлених підрозділів. Зразок наказу про встановлення ліміту каси знайдете у статті
У кінці року роботодавці традиційно хочуть подякувати команді — і найчастіше роблять це новорічною премією. Розбираємо два варіанти, як правильно її оформити, та показуємо, як це працює на прикладах
Зі скасуванням Господарського кодексу підприємства отримали новий вид речового права на майно — узуфрукт. Розглянемо, в чому його сутність і наскільки узуфрукт буде дотичним до сільськогосподарської діяльності підприємств приватного сектора економіки