Як подати копії документів разом з декларацією як Додаток довільного формату

Платники за подання декларацій в е-формі мають можливість надіслати разом з ними копії інших документів як Додаток довільного формату, якщо такий додаток передбачили для подання

kompensaciya.jpg

Національна сертифікація бухгалтерів — 2024

Платник має право самостійно обирати спосіб взаємодії з податковим органом в електронній формі через Е-кабінет, якщо інше не визначили Податковим кодексом України (ПК).

Платник, який обирає спосіб взаємодії з ДПС засобами електронного зв’язку в електронній формі, зобов’язаний повідомити податковій свою електронну адресу (адреси) шляхом внесення цієї інформації до своїх облікових даних через Е-кабінет (п. 45.3 ПК).

Подають е-документи засобами електронного зв’язку відповідно до норм:

  • ПК;
  • Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, що затвердив Мінфін наказом від 06.06.2017 № 557.

Для подання податкових декларацій (розрахунків) через Е-кабінет використовують електронні форми, що розміщені на вебпорталі ДПС.

В окремих випадках, коли це відповідає сутності податку або збору та є необхідним для його адміністрування, до переліку додатків, які передбачили для подання з відповідною податковою декларацією (розрахунком), можуть включати і додаток за ідентифікатором форми J/F1360102 (далі — Додаток довільного формату). До нього прикріплюють копію сканованого документа (файл повинен бути у форматі pdf із обмеженням розміру не більше 5 МБ).

У Реєстрі електронних форм податкових документів (далі — Реєстр) розмістили інформацію про перелік додатків, які подають з відповідними податковими деклараціями (розрахунками).

При створенні в Е-кабінеті податкової декларації (розрахунку) в режимі «Введення звітності» платник із загального переліку додатків визначає склад додатків, які йому необхідно подати. Зокрема, Додаток довільного формату.

Таким чином, платник, які подають податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку, мають можливість надіслати разом з ними копії інших документів як Додаток довільного формату. За умови, що такий додаток передбачили для подання з відповідною податковою декларацією (розрахунком) згідно з Реєстром.

За інформацією ДПС в Житомирській області

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21732

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2717

Форма № 4-ПН

Хто і коли повинен подавати Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», актуальний бланк і зразок форми № 4-ПН — у статті
7894

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді