Як подати заяву про включення чи внесення змін до реєстру волонтерів

Подати заяву про включення/внесення змін до Реєстру волонтерів можете засобами Порталу Дія чи Електронного кабінету

Як подати заяву про включення чи внесення змін до реєстру волонтерів

Для включення до Реєстру волонтерів фізична особа – благодійник подає до податкової у паперовій або електронній формі Заяву про включення/внесення змін до Реєстру волонтерів за формою № 1-РВ (далі — Заява). Її форма наведена у додатку 3 до Порядку формування та ведення Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, затвердженого наказом Мінфіну від 30.10.2014 № 1089.

У Заяві з позначкою «Включення до реєстру» зазначають:

  • реквізити рахунків, відкритих у банках на ім’я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності;
  • реєстраційний номер облікової картки платника/серії (за наявності) та номера паспорта (для фізосіб, які мають спецвідмітку у паспорті)
  • унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності).

Заяву в електронній формі також можна подати засобами Порталу Дія.

Паперову заяву фізособа-благодійник подає особисто. Для цього пред’являє документ, що посвідчує особу, або паспорт громадянина України. Іноземці та особи без громадянства пред’являють документ, що підтверджує перебування на території України на законних підставах.

Уповноважена особа може подати Заяву в паперовій формі за наявності:

  • документа, що посвідчує особу такого представника;
  • документа, що посвідчує особу довірителя, або його фотокопії (з чітким зображенням);
  • довіреності, посвідченої нотаріально, на проведення відповідних дій (після пред’явлення повертають).

Фізособа-благодійник особисто подає Заяву у паперовій формі до будь-якого територіального органу ДПС, поштою або через представника — до територіального органу ДПС за основним місцем обліку фізособи-благодійника.

За подання Заяви поштою справжність підпису фізособи-благодійника на Заяві засвідчують нотаріально.

Заяву в електронній формі (ідентифікатор F1308302) фізособа-благодійник подає засобами Порталу Дія, Електронного кабінету або технічними засобами електронної комунікації.

На Заяву накладають електронний підпис, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису фізособи-благодійника.

Про результати обробки е-Заяви фізособі-благодійнику направляють електронне повідомлення.

Фізособу-благодійника включають до Реєстру волонтерів упродовж одного робочого дня з дня отримання Заяви за відсутності підстав для відмови.

Датою включення фізичної особи – благодійника до Реєстру волонтерів є дата внесення відповідного запису до Реєстру волонтерів.

ДПС створює та адмініструє Реєстр волонтерів в електронній формі та щодекади оприлюднює на своєму вебпорталі відомості з Реєстру волонтерів.

Водночас, в період дії воєнного стану обмежений доступ до публічних електронних реєстрів, розміщених на вебпорталі ДПС, відповідно до підпункту 4 пункту 1 постанови КМУ «Деякі питання забезпечення функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів в умовах воєнного стану» від 12.03.2022 № 263.

За інформацією ДПС в Івано-Франківській області

 

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Договір позики: зразок

Договір позики містить істотні умови: ви отримуєте гроші або речі у борг зі зобов’язанням погасити суму, або повернути річ у визначений термін. Скачайте ЗРАЗОК ДОГОВОРУ ПОЗИКИ, щоб забути про помилки. У статті також дізнаєтесь, як правильно оформити договір позики, які податкові і юридичні аспекти, що з оподаткуванням та обліком
36213

Мобілізаційний Закон № 3633: до чого готуватися працівникам і роботодавцям із 18.05.2024

Нагляд за виконанням мобілізаційного законодавства посилюють. Маємо чергові зміни у правилах військового обліку. Експерт акцентував на важливих моментах, які стосуються обов’язків роботодавців
6305

Як відкрити та обліковувати літній майданчик

На час спеки суб’єкти ресторанного господарства відкривають додаткові літні майданчики. Це зручно для клієнтів, яким приємніше відпочивати просто неба, і вигідно суб’єктам господарювання. З'ясуємо, як організувати роботу літнього майданчика і відобразити такі операції в обліку
1496

Розмитнення авто 2024

У консультації розглянемо правила розмитнення авто, нове в розмитненні автомобілів, а також розмитнення електромобілів
158755

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді