Чи може платник ЄСВ погодити довідку-розрахунок в електронній формі

Платник ЄСВ може надіслати до ДПС електронну довідку-розрахунок за ідентифікатором форми J1330001 (для юросіб) або F1330001 (для фізосіб)

Як платнику ЄСВ погодити довідку-розрахунок в електронній формі

Довідку-розрахунок на виплату заробітної плати (далі — довідка-розрахунок) складає платник ЄСВ за формою згідно з додатком 1 до Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати (наказ Мінфіну від 16.09.2022 № 291).

Органи контролю невідкладно погоджують довідку-розрахунок в електронній або паперовій формі, яку надав платник ЄСВ.

Можуть контролери і відмовити у погодженні, якщо:

  • довідка-розрахунок не відповідає визначеній формі;
  • у довідці-розрахунку зазначили недостовірну інформацію;
  • довідку-розрахунок подали не за місцем взяття на облік платника ЄСВ.

Один примірник погодженої довідки-розрахунку в паперовій формі надають обслуговуючому надавачу платіжних послуг, другий — контролюючому органу, третій — залишається у платника ЄСВ.

Доступ до приватної частини Електронного кабінету платник отримує після проходження електронної ідентифікації онлайн.

У меню «Введення звітності» платник ЄСВ може надіслати до відповідного органу контролю належним чином оформлену довідку-розрахунок в електронній формі за ідентифікатором форми J1330001 (для юросіб) або F1330001 (для фізосіб).

Після надходження електронного документа здійснюється його автоматизована перевірка.

У першій квитанції повідомляють про результати автоматизованої перевірки. Якщо довідку-розрахунок не прийняли, пояснюють причини. У такому випадку другу квитанцію не формують.

Друга квитанція підтверджує прийняття або повідомляє про неприйняття в органі контролю довідки-розрахунку.

За наявності другої квитанції про прийняття е-документа датою та часом його прийняття (реєстрації) контролюючим органом вважають дату та час, що зафіксували у першій квитанції.

Інформацію щодо отримання та дати реєстрації довідки-розрахунку можете переглянути у вкладці «Вхідні» розділу «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Е-кабінету (також квитанції щодо приймання та обробки можна переглянути в розділі «Перегляд звітності» та розділі «Введення звітності»).

Погоджену довідку-розрахунок орган контролю направляє в електронній формі (або відмовляє у погодженні) платнику ЄСВ в Електронний кабінет.

За інформацією ДПС у Дніпропетровській області 

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Виплати на дитину 2024

Соціальна допомога на дітей – це виплати, які отримують батьки, опікуни, піклувальники та й самі діти. До них належить і виплати при народженні дитини, допомога багатодітним сім’ям, державні аліменти, допомога матерям-одиначкам, грошові виплати дітям-сиротам, допомога дітям з інвалідністю. Про виплати на дітей 2024 розповімо у статті
521551

Календар бухгалтера 2024: травень

Цьогоріч травень також не святковий – через війну травневих свят немає. Однак розібратися й розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу – все одно потрібно. Допоможе вам у цьому виробничий календар на травень 2024, а сплатити податки – податковий календар на травень 2024. Вчасно подати податкову, фінансову та статистичну звітність допоможе бухгалтерський календар на травень 2024
27473

ЄСВ 2024

Єдиний соціальний внесок (ЄСВ), як постановляє Закон про ЄСВ, сплачують роботодавці за своїх працівників, коли нараховують заробітну плату, винагороди за цивільно-правовими договорами, а також деякі інші виплати. Ще його сплачують «за себе» фізособи-підприємці. Усе про ЄСВ – читайте у статті
132849

Виправлення помилок у Додатку Д6 Податкового розрахунку

Через Додаток Д6 об’єднаного звіту з ЄСВ, ПДФО та військового збору роботодавці подають відомості за місяці звітного кварталу про спеціальний стаж працівників. У консультації мова піде про загальні правила та конкретні приклади виправлення помилок у цьому додатку
6637

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді