Розширили коло осіб, яким видають ваучери для перепідготовки

Захисники й захисниці, громадяни, які отримали поранення та люди з інвалідністю зможуть отримати ваучери для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці

Розширили коло осіб, яким видають ваучери для перепідготовки

Оплата праці в умовах повітряних тривог і відключення світла

Постанова КМУ від 21.03.2023 № 249

Кабмін постановою від 21.03.2023 № 249 вніс зміни до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці, затвердженого постановою від 20.03.2013 № 207 (далі — Порядок № 207).

Зміни передбачають, що захисники й захисниці, звільнені з військової служби після участі у бойових діях, особи, які отримали поранення, особи з інвалідністю зможуть отримувати ваучери на навчання у розмірі до 26 840 грн. Такі категорії осіб зможуть здобути нові знання і навички в одному із закладів вищої, фахової передвищої та професійної освіти. Перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, визначений наказом Мінекономіки від 07.09.2020 № 1716. Він включає будівництво та цивільну інженерію, кібербезпеку, інженерію програмного забезпечення та інші напрямки.

Змінами визначили перелік документів, які подають для підтвердження права на отримання ваучера. У новій редакції виклали форму заяви про надання ваучера для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці (додаток 1 до Порядку № 207).

Заяву про надання ваучера можна подати як в паперовій, так і в електронній формі.

Постанова № 249 набере чинності з дня офіційного опублікування. Станом на 23.03.2023 документ не опублікували.

Для довідки!

Ваучер — це документ встановленого зразка, що надає особі право на перепідготовку або підготовку за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця тощо.

Ваучер на навчання видають центри зайнятості особам, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, та відповідають певним вимогам.


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Держбюджет 2025

14 вересня 2024 року Уряд затвердив проєкт Держбюджету на 2025 рік. Законопроєкт зареєстрували за № 12000. Це вже третій бюджет країни за час повномасштабного вторгнення рф із найбільшими видатками та дефіцитом бюджету за всю історію країни. Проте Уряд запевняє, що бюджет є збалансованим. На які показники він спирається та що очікує українців в умовах воєнного стану — в огляді
56

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19929

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
115926

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7498

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді