Врегулювали призначення українцям допомоги при народженні дитини за кордоном

Батьки, у яких з’явилася дитина під час їхнього тимчасового перебування за межами України, зможуть дистанційно подати документи на призначення допомоги при народженні дитини

Врегулювали призначення українцям допомоги при народженні дитини за кордоном

Національна сертифікація 2023: отримайте сертифікат НЮУ ім. Ярослава Мудрого

Кабмін прийняв розроблену Мінсоцполітики постанову, яка врегульовує питання соціальних виплат на дітей батькам, які через війну виїхали за кордон.

До ухвалення цієї постанови жінки, які народили дитину за кордоном, могли лише після повернення в Україну отримати допомогу. Адже для цього вимагали фізичну присутність: потрібно було особисто звернутися до органу соцзахисту населення.

Відтепер один із батьків, який тимчасово перебуває за кордоном, надсилатиме заяву на призначення допомоги до органу соцзахисту в Україні за своїм зареєстрованим місцем проживання. Разом із заявою батько чи мати надсилають видані компетентними органами країни перебування та легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини.

Таким чином, мати отримає українську допомогу на дитину в країні, де вона отримала тимчасовий прихисток.

За інформацією Мінреінтеграції

 

 

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік майнового страхування на підприємстві

Від подій, які можуть знищити, зруйнувати майно, від ризику втрати майна внаслідок викрадення, аварії або умисного псування третіми особами, на 100% не захищений ніхто. Жодна сигналізація чи охорона не може дати гарантію абсолютної безпеки. Тим паче у воєнний час. У такій ситуації страхування майна — спосіб зменшити ризик своїх втрат. Про облік майнового страхування – у консультації
10358

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
27487

Страхування транспортних засобів: списуємо витрати

Якщо маєте авто, вам не уникнути витрат на страхування. А якщо забажаєте покрити більше ризиків, застрахуєте його ще й добровільно. Коли визнавати витрати на оплату поліса та що з податками, розглядаємо у статті.
12264

Страхування фінансових ризиків в Україні

Швидше за всіх настає та небезпека, якою нехтують. Ризик – це прояв небезпеки і в бізнесі без нього ніяк. Наприклад, ризик настання фінансової неплатоспроможності. Одначе власник може через страхування зменшити негативні наслідки. Страхова компанія компенсує збитки і це може зберегти бізнес. Що таке фінансові ризики бізнесу, як їх обліковувати та оподатковувати – у консультації.
7752

Страхування працівника коштом підприємства

Підприємство оплатило послугу страхування за договором добровільного страхування цивільно-правової відповідальності перед третіми особами під час здійснення професійної діяльності за свого працівника. Чи виникатиме обов’язок сплати ПДФО і військового збору?
2364

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді