В Україні діє пілотний проєкт з неголосового виклику бригади екстреної допомоги

МВС та МОЗ запустили пілотний проєкт із неголосового виклику бригади екстреної допомоги

В Україні діє пілотний проєкт з неголосового виклику бригади екстреної допомоги

БАЗОВІ ПОКАЗНИКИ ДЛЯ РОЗРАХУНКІВ НА 2024 РІК Скачайте й роздрукуйте буклет

Допомогу можна викликати, надіславши смс чи зробивши відеовиклик на номер 112. Під час відеовиклику працюють оператори, що володіють жестовою мовою.

Це відбувається в рамках запровадження єдиної лінії екстреної допомоги, яка обʼєднує в собі всі служби (101, 102, 103, 104).

Створення та впровадження системи 112 також є одним із зобов’язань у рамках угоди про асоціацію з ЄС, а також у межах реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Мета неголосового виклику — забезпечити доступ до виклику бригади екстреної допомоги для людей із порушеннями слуху та мовлення. Така послуга буде корисною і для тих, хто не говорить або погано володіє українською і тому не може в телефонній розмові швидко й чітко пояснити причину виклику.

Нагадуємо, єдиний номер екстреної допомоги 112 запровадять на території України до кінця грудня 2024 року. Наразі сервіси Служби 112 доступні для мешканців м. Києва, м. Львова, Львівської, Київської, Житомирської, Вінницької, Черкаської та Чернігівської областей.

За інформацією МОЗ


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Керівник ЗОЗ бере відпустку: як делегувати право підпису

Коли керівник йде у відпустку, медичний заклад не зупиняє роботи: треба готувати звіти, здійснювати розрахунки, виплачувати зарплату, укладати договори — і, відповідно, засвідчувати документи. Хто може підписувати їх замість керівника, слід вирішити завчасно. Адже кандидатуру ще має погодити власник. Та й над документами доведеться попрацювати. Але ми вже підготували для вас зразки. З’ясуємо, чи можна підписувати документи у відпустці та які наслідки це може спричинити
35

ЗОЗ повертає кошти НСЗУ: бухоблік

Стаття допоможе відобразити в бухобліку повернення коштів за претензією НСЗУ. ПДВ-аспекти операції ми розібрали в попередньому номері. Окремо додаємо й судову практику. Тож маєте інструкції — і як будувати захист, і як діяти бухгалтеру, якщо медзаклад визнав претензію
1121

Зарядна станція для електромобіля ЗОЗ: ліцензія, дозволи, бухоблік

Дві інструкції зі зразками проведень допоможуть показати в бухобліку придбання та експлуатацію зарядної станції для електромобіля. Знатимете, чи отримувати ліцензію і дозволи на встановлення станції. Нагадаємо: КНП первинки отримали безоплатні електромобілі від МОЗ. Від бухгалтерів посипалися запитання, як їх облікувати
157

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді