Держбюджет-2025: у Мінфіні обговорили пропозиції профспілок і роботодавців до проєкту

Під час розробки проєкту Держбюджету-2025 врахували основні прогнозні показники Бюджетної декларації на 2025–2027 роки. Вона передбачає МЗП у розмірі 8000 грн, а прожитковий мінімум для працездатних — 3028 грн

Держбюджет-2025: у Мінфіні обговорили пропозиції профспілок і роботодавців до проєкту

✅ ВСІ ОНЛАЙН КАЛЬКУЛЯТОРИ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА ✅

11 вересня під головуванням Першого заступника Міністра фінансів Дениса Улютіна і заступника Міністра фінансів Романа Єрмоличева відбулася онлайн-зустріч щодо обговорення пропозицій профспілок до проєкту Державного бюджету України на 2025 рік.

В обговоренні взяли участь представники профспілок та роботодавців, зокрема Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні (СПО профспілок) і Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні (СПО роботодавців), а також фахівці Мінфіну, Мінсоцполітики та Мінекономіки.

Під час розробки Держбюджету на 2025 рік враховувались основні прогнозні показники (зокрема, МЗП та прожитковий мінімум), закладені в Бюджетній декларації на 2025–2027 роки, затвердженої постановою КМУ від 28.06.2024 № 751. Збереження рівня основних показників кінця 2024 року вважають економічно обґрунтованими.

Учасники розглянули можливості щодо джерел наповнення держбюджету, зокрема наголосили на необхідності подальшої підтримки міжнародних партнерів і зміни підходів до оподаткування.

Також обговорювались питання підтримки вугільної, переробної та машинобудівної промисловості, можливості підвищення базових соціальних стандартів і гарантій. Так, ішлось про фінансування заробітної плати освітян, оплати праці в системі охорони здоров’я, проблеми кадрового забезпечення різних сфер тощо.

Учасники зустрічі погодились із позицією, що при розробці проєкту Державного бюджету на 2025 рік слід дотримуватись принципу суворої економії та пріоритетності видатків на безпеку та оборону країни, відновлення та захисті критичної інфраструктури, а головне — наближення перемоги України та її подальшої відбудови.

За інформацією Мінфіну


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
113570

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7458

Індекс інфляції на 2024 рік

У статті знайдете актуальний індекс інфляції та індекс споживчих цін 2024 у таблицях
196457

Наказ про преміювання працівників

Один із методів заохочення працівників до роботи — преміювання. У статті розповімо, як документально оформити — скласти наказ. Також для вас — наказ про преміювання працівників зразок
77886

Відомість нарахування заробітної плати 2024

Бухгалтер під час нарахування зарплати працює з чималою кількістю первинних документів, основним з яких є розрахунково-платіжна відомість. Якщо зарплатна відомість працівника містить помилки, це може призвести до штрафів. Як все правильно оформити та які форми документів краще використати читайте у консультації
184850

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді