Гоструда запланировала большее количество проверок в 2021 году: какие документы будут проверять в первую очередь

RU UA

⚡️ ПЛАН ПЕРЕВІРОК ДЕРЖПРАЦІ 2021 ⚡️

На сайте Гоструда опубликована информация, согласно которой ведомство планирует на 2021 год 21 150 проверок предприятий. Это на 4513 больше, чем в 2020 году. При этом, среди запланированных проверок юридических лиц многие предприятия горно-металлургического комплекса.

Держпраці запланувала більшу кількість перевірок у 2021 році: які документи перевірятимуть в першу чергу

Обращаем внимание, что инспекторы начали тщательнее проверять кадровые документы и накладывать штрафы даже за незначительные нарушения, такие как:

  • несвоевременное оповещение налоговой о приеме сотрудника на работу;
  • отсутствие письменного трудового договора, если это обязательно;
  • отсутствие должностной инструкции, штатное расписание, журналов, приказов и тому подобное.

По информации ФПУ


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Звільнення в декретній відпустці

Звільнення в декретній відпустці: чи можна провести? Якщо можна, то які виплати потрібно здійснити? У статті знайдете відповіді на ці запитання
99009

Перевірки Держпраці 2024

Як проводяться перевірки Держпраці у воєнний час, чи є штрафи та за якими правилами діють перевіряльники? Із порадами експерта знатимете, як поводитися під час несподіваного інспекційного відвідування. Також розглянемо зміни у порядку проведення трудових перевірок у цьому році та повноваження інспектора під час перевірки
42039

Перевірки Держпраці 2020

Серед перевірок держорганів часто найбільше занепокоєння у бізнесу викликає навіть не ДПС, а Держпраці. Штрафи значні, а роботодавці все одно часто приховують трудові відносини із працівниками. Підготуватися до перевірки рекомендуємо навіть тим, хто впевнений, що трудового законодавства він не порушив. Нещодавно змінився не лише порядок, за яким контролери інспектують підприємства, а й розміри штрафів.
28570

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді