Налоговая социальная льгота «на детей»: как рассчитать

RU UA

Налоги и зарплата: что изменилось в 2021 году ПОПРОБОВАТЬ БЕСПЛАТНО⚡️

Налоговая социальная льгота (НСЛ) - это не облагаемая налогом сумма при выплате заработной платы при низких доходах работника. В 2021 году НСЛ составляет 1135 грн (2270 грн × 50%).

Если заработная плата меньше 3180 грн, то 1135 грн из них не будет подлежать налогообложению. Это правило применяют для любого налогоплательщика.

Податкова соціальна пільга «на дітей»: як розрахувати

Если есть двое и более детей, то доход для применения налоговой льготы увеличивается на количество детей, сама НСЛ тоже увеличивается на количество детей.

Например, если есть трое детей, то доход для применения НСЛ должно быть не более 3180 грн × 3. НСЛ равна 1135 грн × 3. То есть, с заработной платы НДФЛ удерживать, но не из всей суммы, а с уменьшенной на сумму НСЛ.

Одиноким матерям, вдовам, опекунам и тем кто содержит ребенка-инвалида НСЛ увеличивают еще на 50% и составляет 1702,50 грн на каждого ребенка.

Налоговая социальная льгота «на детей»: как рассчитать
ИРИНА ПЕТРУСЕНКОэксперт Експертус Главбух
Вот незадача, потому что НСЛ в 2021 году «светит» не многим ... Так кто же в 2021 году получит НСЛ, как ее применять, для кого предназначена «детская» НСЛ и какие документы подать, чтобы ее получить? Все это - максимально практически на числовых примерах.

По информации ГУ ГНС во Львовской области


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
33045

Оподаткування доходів фізосіб від продажу майна

Час від часу у фізосіб виникає потреба у продажі квартир, будинків, земельних ділянок, автомобілів та іншого майна. Як оподатковуються такі продажі, чи завжди треба подавати податкову декларацію – відповіді на ці питання та приклади заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи у результаті продажу нерухомого та рухомого майна знайдете у консультації
119

Збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д вже зареєстрували на сайті ВРУ. Розглянемо, що ці зміни означають для платників податків
766

Виправлення помилок у Додатку Д6 Податкового розрахунку

Через Додаток Д6 об’єднаного звіту з ЄСВ, ПДФО та військового збору роботодавці подають відомості за місяці звітного кварталу про спеціальний стаж працівників. У консультації мова піде про загальні правила та конкретні приклади виправлення помилок у цьому додатку
8361

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді