Віднесення до податкового кредиту суми ПДВ

399

Запитання

Яким чином може бути віднесена до податкового кредиту сума ПДВ, на підставі податкової накладної своєчасно не включеної до складу податкового кредиту, якщо з дати її складання не минуло 1095 календарних днів?

Відповідь

Платник податку має право віднести до податкового кредиту суми ПДВ на підставі податкової накладної, яку не було своєчасно включено до складу податкового кредиту, та з дати складання якої не минуло 1095 календарних днів, у складі податкової звітності з ПДВ за будь-який наступний податковий період в межах 1095 днів з дати складання такої податкової накладної, або шляхом подання уточнюючого розрахунку до податкової декларації з ПДВ за той звітний період, у якому у платника податку виникло право на включення сум ПДВ, зазначених у такій податковій накладній, до податкового кредиту (у разі своєчасної реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) – за звітний період, у якому її складено; у разі несвоєчасної реєстрації податкової накладної в ЄРПН – за звітний період, у якому її зареєстровано в ЄРПН).

Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності та несплату податків

Віднесення до податкового кредиту суми ПДВ

ЗІР, категорія 101.13


Вебінар для бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий кредит з ПДВ 2024: відображаємо в обліку

Податковий кредит з ПДВ завжди був об’єктом прискіпливої уваги з боку податківців, так як впливає на обсяг податку сплаченого до бюджету. Сьогодні в консультації про право на податковий кредит з ПДВ, правила його обліку, податковий кредит з ПДВ проводки і приклади
154813

Ризики невизнання податкового кредиту

Первинні документи від постачальника надходять із запізненням у наступному звітному періоді. Причому виникає невідповідність між датами проведення податкових накладних та акта надання послуг. З’ясуємо, чи існують у такому разі ризики невизнання витрат та податкового кредиту з ПДВ
1121

Податковий борг: чим ризикує покупець, постачальник якого його має

Постачальник має податковий борг , за даними податківців, і його майно перебуває у податковій заставі. Розглянемо, чи зашкодять підприємству-покупцеві тимчасові фінансові проблеми постачальника.
2523