Яким чином в ЕК створити уточнюючий звіт по ЄВ у разі отримання помилки?

3007

Запитання

Яким чином в ЕК створити уточнюючий звіт по ЄВ у разі отримання помилки: «Результат обробки: файл відхилено. В файлі основного документа 15302454101618F3000412301000000411220171530.XML в розділі LINKED_DOCS зазначений файл з неприпустимим типом таблиці або їх кількість є неприпустимою для даного типу звіту»?

Відповідь

⚡️ ЄСВ ДЛЯ ФОП — ЯК СПЛАЧУВАТИ У 2021 РОЦІ ⚡️

Подання документів засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється платниками відповідно до норм Податкового кодексу України та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 03.08.2017 за № 959/30827 (далі – Порядок).

Електронні документи - документи (у тому числі податкова звітність, звітність зі сплати єдиного внеску, фінансова та статистична звітність, податкові та акцизні накладні, розрахунки коригування до податкових та акцизних накладних, заяви, довідки, сервісні запити, витяги, договори, повідомлення, рішення, інші документи), які створені в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису, складення, та/або подання, та/або надіслання яких передбачається Податковим кодексом України, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими на підставі та на виконання Кодексу, та/або пов’язане з реалізацією прав та обов’язків платника та/або контролюючих органів згідно із нормами Кодексу, та подаються у форматі (стандарті), затвердженому в установленому законодавством порядку (п.12 розділу І Порядку) наказом Міністерства доходів і зборів України від 29.11.2013 № 729.

Згідно з пунктом 3 розділу ІІ Порядку платник створює електронні документи у строки та відповідно до порядку, що визначені законодавством для відповідних документів в електронному та паперовому вигляді, із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів.

Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Порядок формування Звіту), затверджений наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23.04.2015 за № 460/26905 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15.05.2018 № 511, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.06.2018 за № 692/32144).

У разі виявлення помилки страхувальником у Звіті після закінчення строку подання розділом V Порядку формування Звіту визначено заповнення, подання, перелік, кількість та типи таблиць Звіту, сформованого для виправлення помилок.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС.

В відкритій частині Електронного кабінету у розділі «Допомога» розміщено покрокову допомогу щодо створення електронних документів за допомогою режиму «Введення звітності».

В режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету користувач має можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати, зокрема, податкову звітність, до ДФС.

ЗІР, категорія 301.06.01


Бухгалтерський вебінар

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Об’єднаний звіт з ЄСВ та ПДФО (Податковий розрахунок): оновлено

У консультації розглянемо особливості заповнення звіту та його додатків, коли та який із них подавати, як бути з порожніми додатками, а також останні зміни в чинній формі Податкового розрахунку
627124

Сплата ЄСВ у 2025 році

Єдиний соціальний внесок сплачують роботодавці за своїх працівників після нарахування заробітної плати, винагороди за цивільно-правовими договорами, а також деяких інших виплати. Ще його сплачують фізособи-підприємці — «за себе». Все про ЄСВ — в огляді
5627

ЄСВ: ставки, сплата, строки звітування

Єдиний соціальний внесок (ЄСВ), як постановляє Закон про ЄСВ, сплачують роботодавці за своїх працівників, коли нараховують заробітну плату, винагороди за цивільно-правовими договорами, а також деякі інші виплати. Ще його сплачують «за себе» фізособи-підприємці. Усе про останні зміни щодо ЄСВ – читайте у статті
137731

Як відобразити простій і відпустку за свій рахунок у Податковому розрахунку з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Відпустка за свій рахунок та простій стали поширеними явищами. Як рахувати ЄСВ у такі місяці та скласти Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ — покажемо на зразках і прикладах у консультації
67543

Помилки у податковому звіті з ЄСВ та ПДФО/ВЗ: виправляємо з експертом

Хоча Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ уже давно існує та об’єднаний, але питання щодо нього все ще залишаються. Серед таких — як виправити помилки у цьому податковому звіті. Про способи виправлення помилок у Податковому розрахунку та приклади — у консультації
210188